Actualitate

Judeţ pe datorie: Mai mult de jumătate din proiectele Consiliului Judeţean Cluj suportă corecţii şi afectează bugetul. De ce nu e nimeni tras la răspundere?

Judeţul Cluj este fruntaş la proiecte finanţate din fonduri nerambursabile dar este şi judeţul căruia finanţatorii i-au cerut mulţi bani înapoi, sesizând nereguli în cheltuirea lor. În cazul în care Comisia Europeană a refuzat plata unei părţi din proiect, cheltuiala a rămas în sarcina bugetului.

Economie

ROMÂNIA PIERDE 3 miliarde euro din fonduri europene pentru AUTOSTRĂZI. Ministerul Transporturilor nu a ştiut ce să facă cu banii

Tronsoanele Sebeş-Turda, Lugoj-Deva tronsoanele 1 şi 2 şi Câmpia Turzii – Târgu Mureş sunt principalele lucrări care au de suferit pentru că Transporturile nu au ştiut să folosească un miliard de lei pentru a atrage 3 miliarde de euro. Deşi starea drumurilor din România este cel puţin delicată, Ministerul Transporturilor a pierdut un miliard de lei la rectificarea bugetară, bani care erau destinaţi cofinanţării proiectelor făcute din fonduri externe nerambursabile şi care ar fi trebuit să aducă în ţară 3 miliarde de euro.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners