Administrație

Colaborarea Cluj-Ungheni continuă. După reabilitarea Parcului Central, administrația clujeană contribuie la renovarea unei grădinițe

Municipiul Cluj-Napoca este un model de bune practici pentru orașul înfrățit Ungheni. După ce a contribuit la crearea Parcului „Micul Cluj”, municipalitatea trimite bani și pentru eficientizarea energetică a unei grădinițe.

Primarul Emil Boc a primit marți vizita delegației din orașul înfrățit Ungheni. FOTO: Facebook/ Emil Boc Primarul Emil Boc a primit marți vizita delegației din orașul înfrățit Ungheni. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Cluj-Napoca rămâne un model de bune practici în dezvoltarea proiectelor europene și în domeniul transportului prietenos cu mediul pentru orașul înfrățit Ungheni, din Republica Moldova.

 


Primarul Emil Boc a primit marți vizita delegației din orașul înfrățit Ungheni din Republica Moldova la Primăria Cluj-Napoca. 

„Municipiul nostru are un parteneriat de suflet cu orașul Ungheni din Republica Moldova. Ne confruntăm cu probleme similare, căutăm împreună răspunsuri și soluții eficiente și, de fiecare dată când ne întâlnim, ne simțim ca între prieteni, ca între frați. Astăzi, în Sala de sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, am primit vizita delegației formată din reprezentanţi ai municipalității, experți și echipa de implementare a proiectului «Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului» 1HARD/3.1/11, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020”, a transmis primarul Emil Boc.


Edil a prezentat delegației străine viziunea de dezvoltare a municipiului. De asemenea, a avut loc un schimb de idei între echipele celor două municipalități cu privire la implementarea proiectelor europene și alte domenii unde Cluj-Napoca este recunoscut ca model de bune practici.

„Am prezentat viziunea de dezvoltare a municipiului nostru, cu accent pe modernizarea flotei de transport public, politicile publice în materie de mobilitate urbană și eficiență energetică, sprijinul pentru clădirile verzi și infrastructura pentru biciclete și vehicule electrice, exemple de proiecte precum amenajarea coridorului de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș - o parte dintre acțiunile concrete ale comunității noastre pentru a realiza tranziție verde”, a mai adăugat Emil Boc.


După „Micul Cluj” și o grădiniță primește fonduri de la Cluj

Municipiul Cluj-Napoca este înfrăţit cu oraşul Ungheni din anul 2016. În contextul colaborării , Cluj-Napoca a contribuit la reabilitarea Parcului Central din Ungheni, prin finanțarea unor subproiecte - echivalentul a 100.000 de euro pentru fiecare etapă a proiectului. 

Au fost astfel sprijinite financiar subproiectele „Orășelul copiilor”, „Teatru de vară și împrejurimi”, „Construcția unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni”, „Construcția unui Skatepark în Parcul Central din Municipiul Ungheni”. În semn de mulțumire și ca simbol al relației de înfrățire dintre cele două orașe, Parcul Central din Ungheni a fost denumit „Micul Cluj”.


Cofinanțarea proiectului „Eficientizarea energetică a grădiniței «Steluța» din municipiul Ungheni” este un alt exemplu concret prin care continuăm colaborarea între municipiul nostru și Primăria Ungheni. Vom continua să ne sprijinim reciproc și să oferim sprijin celor într-o situație mai dificilă decât noi.

CITEȘTE ȘI:

„Micul Cluj” din Republica Moldova. Parcul din Ungheni, botezat după orașul înfrățit care a plătit reabilitarea. FOTO

abonare newsletter