Actualitate

„Micul Cluj” din Republica Moldova. Parcul din Ungheni, botezat după orașul înfrățit care a plătit reabilitarea. FOTO

Parcul central din Ungheni, Republica Moldova, a fost redenumit „Micul Cluj” în semn de mulțumire față de municipiul Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca a finanțat cu 300.000 de euro construirea unui parc în Municipiul Ungheni, Republica Moldova, iar în semn de mulțumire autoritățile au redenumit locul de relaxare în cinstea orașului de pe malul Someșului.

„Parcul, printr-o decizie a Consiliului Municipal Ungheni, va purta, de acum înainte, numele „Micul Cluj”. E un semn de gratitudine pentru orașul Cluj-Napoca, înfrățit cu Ungheniul. Până în prezent, autoritățile din Cluj-Napoca au oferit pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni 300 mii de euro”, se arată într-un mesaj al Primăriei Ungheni.


Cu suportul financiar al municipiului Cluj Napoca au fost reabilitate aleile, teatrul de vară, havuzul și intrarea principală în parc.

Cluj-Napoca și Ungheni, colaborare din 2016

Înțelegerea de colaborare între cele două municipii a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca prin Hotărârea nr. 538/23.09.2016, iar în data de 16 noiembrie 2016, Alexandru Ambros și Emil Boc au semnat contractul de colaborare


În septembrie 2017, 450.000 lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 au mers pentru finanțarea integrală a subproiectului „Orășelul copiilor”. Apoi, în septembrie 2018, Consiliul Local a aprobat finanțarea subproiectului „Teatru de vară și împrejurimi”, în valoare de 466.972 lei.

Citește și:


Primăria Cluj-Napoca va finanța construcția unui complex sportiv din Ungheni, Rep. Moldova

 

Parcul Cluj-Napoca din Republica Moldova. Primăria Cluj plăteşte 100.000 de euro pentru un orăşel al copiilor în Ungheni

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter