Actualitate

Emil Boc, în vizită la parcul „Micul Cluj” din Republica Moldova: „Dragi clujeni, am decis că este bine să fim solidari” VIDEO

Parcul central din Ungheni, Republica Moldova, a fost redenumit la mijlocul anului 2020 „Micul Cluj” în semn de mulțumire față de municipiul Cluj-Napoca. Emil Boc, a vizitat sâmbătă acest parc cu ocazia zilelor orașului, dar și cu a Zilei Independenței Republicii Moldova.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat sâmbătă, 27 august, parcul „Micul Cluj” din Ungheni, din Republica Moldova, oraș înfrățit cu Clujul/ Foto: captură ecran Facebook Emil Boc Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat sâmbătă, 27 august, parcul „Micul Cluj” din Ungheni, din Republica Moldova, oraș înfrățit cu Clujul/ Foto: captură ecran Facebook Emil Boc

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat sâmbătă, 27 august, parcul „Micul Cluj” din Ungheni, din Republica Moldova, oraș înfrățit cu Clujul.


 

„Astăzi (27 august – n.red) sunt zilele orașului și de asemenea este Ziua Independenței Republicii Moldova, 31 de ani de la declararea Independenței de la 1991 și la invitația primarului din oraș am ajuns aici (…) Timp de mai mulți ani de zile, începând cu 2017, municipiul nostru a avut o contribuție de aproximativ 500.000 de euro pentru a sprijini orașul Ungheni să modernizeze parcul central din oraș (…) Dragi clujeni, am decis că este bine să fim solidari, nu numai prin susținerea noastră culturală, istorică, prin tradiții, obiceiurile comune pe care le avem, ci și prin sprijinul concret pe care să-l acordăm fraților noștri moldoveni”, a transmis primarul Emil Boc.


Potrivit edilului, în parcul „Micul Cluj” va exista cât de curând o alee care se va numi Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca a finanțat aproximativ 500.000 de euro construirea unui parc în Municipiul Ungheni, Republica Moldova, iar în semn de mulțumire autoritățile au redenumit locul de relaxare în cinstea orașului de pe malul Someșului.


Cu suportul financiar al municipiului Cluj Napoca au fost reabilitate aleile, teatrul de vară, havuzul și intrarea principală în parc.

Cluj-Napoca și Ungheni, colaborare din 2016

Înțelegerea de colaborare între cele două municipii a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca prin Hotărârea nr. 538/23.09.2016, iar în data de 16 noiembrie 2016, Alexandru Ambros și Emil Boc au semnat contractul de colaborare. În documentul încheiat între cele două primării în anul 2016, cu privire la finanţarea proiectului Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni, suma solicitată de către autorităţile din Republica Moldova este de 765.000 de euro.


În septembrie 2017, 450.000 lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 au mers pentru finanțarea integrală a subproiectului „Orășelul copiilor”. Apoi, în septembrie 2018, Consiliul Local a aprobat finanțarea subproiectului „Teatru de vară și împrejurimi”, în valoare de 466.972 lei.

În august 2018, primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, a solicitat municipalității clujene finanțarea proiectului teatru de vară și împrejurimi, parte a proiectului de reabilitare a Parcului Central din orașul Ungheni.


 

CITEȘTE ȘI:

Primăria Cluj-Napoca plătește 100.000 de euro pentru un teatru de vară...în Republica Moldova

„Micul Cluj” din Republica Moldova. Parcul din Ungheni, botezat după orașul înfrățit care a plătit reabilitarea. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter