Administrație

Patru firme „se bat” pe contractul de 200 de mil. € pentru construirea Centrului Integral de Transplant Cluj

Patru firme și asocieri de firme au depus oferte în cadrul licitației pentru execuția lucrărilor la viitorul Centru Integrat de Transplant. CJ Cluj a început evaluarea ofertelor.

Patru firme „se bat” pe contractul de 200 de mil. € pentru construirea Centrului Integral de Transplant Cluj. FOTO: CJ Cluj Patru firme „se bat” pe contractul de 200 de mil. € pentru construirea Centrului Integral de Transplant Cluj. FOTO: CJ Cluj

 

 


Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a singurului Centru de Transplant Multiorgan din România și din sud-estul Europei avansează. Luni, 7 noiembrie, s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru construirea acestui obiectiv medical.

 


Nu mai puțin de patru oferte au fost depuse de firme specializate în domeniu pentru edificarea Centrului Integrat de Transplant de la Cluj. Între ele se numără firme românești, austriece, italiene, turcești

Au depus oferte:


  • CON-A Operations - ofertant unic;
  • Asociere: Strabag (Leader), Hospital Technical Solutions, DAS SRL,Ed. Zublin AG, Strabag Sp. z o.o., Strabag AG;
  • Asociere: BOG'ART (Leader), UTI Construction and Facility Management, CCN Altyapi Yatirimlari Ve İnșaat Anonim Şikreti, Dacorum Grup, D.Z. Medicale, KONE Ascensorul;
  • Asociere : ICM SPA (Leader), NBI SPA.

În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentațiile primite iar candidații selectați conform criteriilor stabilite vor fi invitați să depună ofertele tehnico-financiare.

„Suntem cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru, acela de a finaliza, în maxim trei ani, construcția clădirii care va găzdui Centrul de Transplant Multiorgan. Am convingerea că membrii comisiei de evaluare vor analiza cu maximă atenție fiecare candidatură primită, astfel încât, odată cu finalizarea etapelor procedurale, să putem atribui contractul de execuție într-un timp cât mai scurt”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 


Proiect de 200 mil. €, inclus în PNRR

Cu o valoare estimată la circa 200 de milioane euro, proiectul Consiliului Județean Cluj vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Având un regim de înălțime 4S+P+5E+ET, edificiul medical ultramodern va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și UPU, laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.


Proiectul este inclus spre finanțare în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectantul Centrului de Transplant a fost desemnat în urma unui Concurs Internațional de Soluții, în cadrul căruia au fost depuse 44 de proiecte. Câștigătorul contractului de proiectare a viitorului Centru Integrat de Transplant din Cluj-Napoca, în valoare de circa 3,25 milioane de euro, a fost proiectul realizat de PINEARQ S.L.P. în asociere cu DICO și Țigănaș birou de proiectare SRL.

Centru cu aproape 300 de paturi și heliport

Conform anteproiectului, configurația spitalului este una integrată și relaționată funcțional cu serviciile medicale din zonă, având în vedere amplasarea strategică a acestuia. Astfel, cele patru niveluri subterane reprezintă „zonele fierbinți” ale spitalului, acestea urmând a fi dotate cu cele mai avansate facilități de diagnostic și tratament. Tot aici vor fi amplasate zonele de parcaj și cele de aprovizionare logistică și medicală. Parterul este dedicat zonelor publice, ambulatoriului, administrației și unităților de cercetare. În ceea ce privește cele cinci etaje supraterane, acestea vor fi dedicate secțiilor de internare și de recuperare. Spitalul va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

Primul Centru de transplant multiorgan din România va avea 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic.

CITEȘTE ȘI:

A fost semnat contractul de proiectare pentru amenajarea Parcului Bună Ziua. Urmează licitația pentru execuția lucrărilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter