Actualitate

A fost semnat contractul de proiectare pentru amenajarea Parcului Bună Ziua. Urmează licitația pentru execuția lucrărilor

Un nou pas pentru realizarea Parcului Bună Ziua - contractul de proiectare pentru amenajarea parcului a fost semnat de autorități. Urmează licitația pentru execuția lucrărilor.

în imagine: Randări Parc Bună Ziua/ sursa: Emil Boc/Facebook.com în imagine: Randări Parc Bună Ziua/ sursa: Emil Boc/Facebook.com

 

 


Contractul de proiectare presupune costuri de 2,7 milioane de lei

 

Edilul Emil Boc a anunțat, recent, semnarea contractului privind proiectarea Parcului Bună Ziua. Prin întermediul noului proiect verde, municipalitatea clujeană își propune să extindă zonele verzi ale orașului.


Proiectul câștigător pentru amenajarea parcului din cartierul Bună Ziua a fost obținut de SC Punct Birou de Arhitectură SRL.

Potrivit autorităților, după această etapă urmează desfășurarea licitației pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.


„Clujul Verde: Am semnat contractul de proiectare pentru amenajarea Parcului Bună Ziua, de 10,7 hectare. Urmează licitația pentru execuția lucrărilor. 

A început proiectarea pentru amenajarea Parcului Bună Ziua - în urma semnării, astăzi, a contractului de achiziție publică pentru aceste servicii. Valoarea contractului este de 2.794.120 lei, TVA inclus”, a anunțat Emil Boc pe Facebook


Proiectul câștigător - al SC Punct Birou de Arhitectură SRL - a fost depus în contextul celui de-al 10-lea concurs de soluții organizat de Primărie și OAR - Ordinul Arhitecților din România cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania.

Soluția câștigătoare a concursului pentru Parcul Bună Ziua prevede amenajarea a 10,7 hectare de-a lungul pârâului Becaș. Noul parc din cartierul clujean cu același nume va include locuri de relaxare pentru clujenii de toate vârstele, terenuri de joacă pentru copii, alei velo-pietonale, spațiu polivalent pentru manifestări și activități culturale și civice.


Obiectivul municipalității este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze și extindă peste 190 hectare de spații verzi.

Costurile parcului sunt estimate la 29,5 milioane de lei

Proiectul Parcului Bună Ziua a fost aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca încă din luna iulie a anului 2019, alături de Parcul Est, Parcul Zorilor și zona verde a Canalului Morii - tronson Parcul Rozelor. Proiectul a bătut însă pasul pe loc în ultimii ani, fiind cel mai înapoiat dintre cele patru. Pentru Parcul Bună Ziua a fost aprobat atunci studiul de oportunitate prin care s-au identificat terenurile pe care se vor amenaja aceste parcuri.

„Astfel, Zona Becaș este recomandarea specialiștilor pentru cartierul Bună Ziua. Parcul va fi realizat pe o suprafață de 7,8 ha care deservește peste 6.500 de locuitori, într-o zonă în plină dezvoltare. Locația parcului este situată la o distanță de mai puțin de 50 m față de cea mai apropiată stație de transport public. Valoarea estimată a întregii investiții este de 29.564.000 lei și cuprinde costurile de achiziție și amenajare”, arăta primarul Emil Boc în urmă cu trei ani.

Terenul propus pentru amenajarea viitorului parc din cartierul Bună Ziua are o suprafață generoasă de peste 10 hectare și are vedere spre Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. 

 

CITEȘTE ȘI:

Cum arată amplasamentul viitorului parc din cartierul Bună Ziua? Primăria plătește 2,3 mil. lei pentru proiectare FOTO

Concurs de soluții pentru amenajarea Parcului Bună Ziua. Până când se pot depune proiectele?

abonare newsletter