Sănătate

Stațiunile balneare și-au deschis porțile. Se răspândește COVID-19 prin scăldatul în piscină?

Staţiunile balneare din România și-au deschis porțile odată cu trecerea de la starea de urgență la cea de alertă Cât este însă de sigur să ne scăldăm în piscină? Se poate contacta virusul?

Stațiunile balneare au început să se deschidă. Se răspândește COVID-19 prin scăldatul în piscină? Stațiunile balneare au început să se deschidă. Se răspândește COVID-19 prin scăldatul în piscină?

Se răspândește COVID-19 prin scăldatul în piscină sau în mare? Iată o întrebare pe care mulți și-o adresează în această perioadă, odată cu deschiderea stațiunilor balneare.

Potrivit experților în sănătate publică din Statele Unite ale Americii, noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine şi, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA.


„Nu există dovezi că boala COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, scrie The New York Post.

O substanță prezentă în apa piscinelor are rolul de a elimina noul virus care face ravagii la nivel mondial. Astfel, clorul din apa din piscine se dovedește a fi fatal pentru noul coronavirus.


„Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a explicat Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing, conform sursei citate.


CITEȘTE ȘI: Staţiunile balneare se redeschid. Când putem merge la Cojocna, Băile Felix sau Herculane

Ultimele Stiri
abonare newsletter