Actualitate

Primăria îi duce cu zăhărelul pe taximetriști și refuză majorarea tarifelor. Viceprimar: “Sunt mașini de taxi vechi de 10 ani”

Asociația Taximetriștilor din Cluj a cerut, încă de la începutul anului, reprezentanților primăriei tarife mai mari și acces pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun. În replică, Primăria dă vina pe taximetriști care nu s-ar pune de acord în ceea ce privește circulația pe benzile dedicate.

Un taximetrist a intrat în direct, joi, la radio cu viceprimarul Dan Tarcea și l-a întrebat de ce nu s-a rezolvat nimic în privința majorării tarifelor, având în vedere că toate firmele de taxi din România au mărit prețurile, și de ce încă taximetriștii nu pot circula pe benzile dedicate.

“Eu consider că transportul cu taxiul face parte din transportul public din oraș. O mașină de taxi scoate între 5-7-10 mașini din trafic. Omul care folosește taxiul nu trebuie să vină cu mașina, să aglomereze strada. La ultima întâlnire pe care am avut-o cu reprezentanții firmelor de taxi, care au fost aproape de la toate companiile, i-am rugat să ne dea câteva soluții. Nu au venit cu niște soluții. Le-am spus «domnilor, spuneți-mi cum veți proceda în momentul în care sunt 7 autobuze, că se întâmplă pe strada Memorandumului, și este o  mașină de taxi în spatele autobuzelor. Ce facem? Cum iese de pe bandă? Unde intră pe bandă înapoi?». Și nu am găsit încă soluții. Ce facem în momentul în care clientul vrea să oprească pe strada 21 Decembrie pe banda de taxi și stau 2-3 autobuze în spatele mașinii de taxi. Încă nu am găsit soluții, căutăm soluții concrete cu companiile de taxi și să putem face un regulament concret. Eu cred că taxiurile trebuie să intre și să iasă de pe aceste benzi. Nu e normal ca un taxi să stea pe banda dedicată mijloacelor de transportul în comun și să aștepte clientul 2 minute că se adună 10 autobuze în spatele lui unde sunt câteva sunte de pasageri. Am pus această întrebare și încă nu au venit cu o soluție”, a comentat Tarcea.


Legat de tarife, viceprimarul Clujului a spus că “sunt și alte orașe care au tarife mai mici decât la Cluj-Napoca”, dând exemplul Bucureștiului, unde tarifele ar fi 1,69 lei sau 1,99 lei.

“Până la urmă, tarifele de la taximetrie sunt în grafic. Sunt aprobate niște tarife maximale, unde trebuie să se alinieze în baza unor studii. Eu aș încuraja și aș merge în acestă direcție, să încurajăm folosirea taxiurilor electrice. Sunt foarte multe mașini azi la taxi care sunt vechi, de 9 ani, de 7 ani, de 10 ani. Taximetria din Cluj este mult peste cea din București. Oamenii și taximetriștii sunt mult mai civilizați. Mașinile sunt mult mai îngrijite decât la București. Și în această direcție pentru a încuraja folosirea taxiurilor electrice, ne propunem să realizăm două standuri pentru taxiurile electrice lângă BRD, lângă Biserica Sf. Petru și patru standuri pe strada Tipografiei lângă Central”, a spus Tarcea.


CITEȘTE ȘI

Taximetriştii vor tarife mai mari. “Taximetria din Cluj va ajunge la nivel de Bucureşti”


CITEȘTE ȘI

Taximetriștii vor tarife mai mari și acces pe banda dedicată transportului în comun


CITEȘTE ȘI

Primarul Emil Boc, taximetriștii și benzile dedicate: “Discutăm legea?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter