Actualitate

Taximetriștii vor tarife mai mari și acces pe banda dedicată transportului în comun

Asociația Taximetriștilor din Cluj a cerut, miercuri, reprezentanților primăriei tarife mai mari și acces pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun.

sursa foto stirileprotv.ro sursa foto stirileprotv.ro

Propunerile cu care au venit taximetriștii au fost: accesul pe benzile dedicate doar ocupat, cu cupola pe poziția ocupat, realizarea unui stand taxi la Aeroport, pe amplasamentul vechilor bariere, necesitatea elaborării unui Regulament Cadru pentru Rent a car cu șofer și revizuirea Regulamentului Cadru al Taximetriei, ajustarea tarifelor de distanță cu IPC (indicele prețurilor de consum) în perioada 2014-2017 adică 1.23.

“Legat de accesul taxiurilor pe banda dedicată transportului în comun s-a stabilit că se va analiza posibilitatea accesării acesteia în comisiile de specialitate. Standul de la Aeroport este prioritar în a fi organizat. Ajustarea tarifelor, aspect care, spre surprinderea participanților, a fost contestat de către patronul unei fime de taxi, nu a fost agreat de viceprimarul Dan Tarcea pe considerente nejustificate, în opinia noastră. Toate propunerile vor fi analizate în comisiile de specialitate ale primăriei”, potrivit postării de pe pagina de facebook a Asociației Taximetriștilor din Cluj.


La rândul lor, reprezentanții municipalității le-au reproșat taximetriștilor igiena și aspectul taximetrelor atât pe interior cât și la exterior, refuzul de a prelua comenzi pe distanțe scurte sau fumatul în incinta mașinilor.

CITEȘTE ȘI


Primarul Emil Boc, taximetriștii și benzile dedicate: “Discutăm legea?”

abonare newsletter