Actualitate

Tinerii români din diaspora descoperă Clujul istoric prin tururi ghidate gratuite. Alin Tișe: „Vor contribui la conectarea acestora cu tradițiile și cultura țării lor”

Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, oferă tururi ghidate gratuite în centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca

inerii români din diaspora descoperă Clujul istoric prin tururi ghidate gratuite | Foto: CJ Cluj - Facebook inerii români din diaspora descoperă Clujul istoric prin tururi ghidate gratuite | Foto: CJ Cluj - Facebook

 

 


Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Cluj, participă, până în 2 septembrie 2025, la realizarea activităților din cadrul Programului de Tabere ARC 2025, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor României, prin organizarea mai multor tururi gratuite ghidate în centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca.

 


„Ne bucurăm că suntem parteneri în cadrul acestui proiect care urmărește să îmbogățească cunoștințele și experiențele culturale ale acestor tineri proveniți din familii stabilitate în afara țării. Ghidajele gratuite pe care le oferim la obiectivele culturale aflate în subordinea CJ Cluj, și nu numai, vor contribui la conectarea acestora cu tradițiile și cultura țării lor de origine”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Programul de Tabere ARC 2025, organizat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se desfășoară în perioada 1 iulie - 2 septembrie 2025, participanții fiind împărțiți în 7 serii, fiecare a câte 100 de tineri.


Astfel, angajații CNIPT Cluj oferă ghidaje în zona istorică a municipiului Cluj-Napoca, precum și asistență în cadrul vizitelor la obiectivele de interes istoric și cultural pe care participanții vor să le viziteze: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Farmaciei, Muzeul Etnografic, Muzeul Octavian Goga din Ciucea, Casa Matei Corvin, Turnul Croitorilor, Turnul Pompierilor, etc.

Obiectivele principale ale acestui program derulat de Guvernul României vizează dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română ale acestor tineri, aprofundarea cunoștințelor de istorie, cultură și civilizație românească și, nu în ultimul rând, consolidarea sentimentului de apartenență la comunitate și mândrie față de istoria noastră națională.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mii de moți și turiști, la Mărișel la sărbătoarea de la Crucea Iancului! Emil Boc: „Este un altar al identității noastre naționale și mai ales a noastră din Transilvania”

Declarație-șoc de la Cluj: Tișe acuză conducerea PNL de incompetență și trădare

Ultimele Stiri
abonare newsletter