monitorulcj.ro Menu

De ce (nu) merg tinerii la vot?

Odată ce împlinesc 18 ani, tinerii au dreptul să voteze și tot mai mulți dintre ei vor își exercite acest drept pentru a face o schimbare. Cu toate acestea, prezența tinerilor la urne este un subiect dezbătut de multă vreme, iar procentele indică dezinteresul lor față de vot și de viitorul țării.

57% dintre tinerii români cred că îmbunătăţirea educaţiei ar trebui să fie prioritatea principală a UE

Întrebaţi care ar trebui să fie prioritățile Uniunii Europene pentru următorii ani, tinerii din România au răspuns în primul rând îmbunătățirea educației și a formării, inclusiv libera circulație a studenților, elevilor și ucenicilor, în al doilea rând îmbunătățirea sănătății și bunăstării şi pe locul al treilea combaterea sărăciei și a inegalităților, potrivit celui mai recent Eurobarometru publicat de Comisia Europeană.

Tinerii sunt mai predispuși la sinucidere. Care sunt motivele

În cursul lunii ianuarie, în Bucureşti, două persoane s-au aruncat în faţa metroului, alte două au sărit de la etaj, iar un tânăr din Cluj-Napoca a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat. Psihologul Keren Rosner pune valul de sinucideri şi de tentative pe seama unui gol existenţial.