Timp Liber

Rețetă Paște 2023. Rețetă pentru cel mai bun drob de miel

Paște 2023. Află cum poți prepara cel mai bun drob de miel, cu care să îi întâmpini pe cei dragi la masa de Paște.

Paște 2023. Află cum poți prepara cel mai bun drob de miel, cu care să îi întâmpini pe cei dragi la masa de Paște/ Foto: depositphotos.com Paște 2023. Află cum poți prepara cel mai bun drob de miel, cu care să îi întâmpini pe cei dragi la masa de Paște/ Foto: depositphotos.com

 

 


Paște 2023. Printre preparatele care nu pot lipsi de pe masa de Paște, drobul de miel se numără cu desăvârșire. 

Mai jos vei găsi mai multe rețete pentru a prepara cel mai bun drob de miel, cu care îi vei mulțumi până și pe cei mai pretențioși invitați. Drobul poate fi vedetă la masa de Paște, dacă ai rețeta potrivită. 


Rețetă pentru cel mai bun drob de miel. Ce ingrediente folosim?

Rețetă pentru cel mai bun drob de miel conține următoarele ingrediente:

  • 1,4 kg organe de miel (ficat, rinichi, plămâni, inimă)
  • 4 ouă mari nefierte
  • 4 ouă mari fierte tari
  • 2 linguri pline smântână
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • legătură ștevie
  • legătură pătrunjel
  • 2 legături mărar
  • 2 legături lobodă verde
  • legătură leurdă
  • sare și piper

Rețetă pentru cel mai bun drob de miel. Cum preparăm drobul?

Acum că avem toate ingredientele pregătite este momentul să ne apucăm de treabă. 


Prapurele se spală și pune într-un castron cu apă călduță. După aceasta, se fierb ouăle în apă cu sare. Pentru următoarea etapă avem nevoie de următoarele organe de la miel: plămâni, inimă, splina, rinichiul și ficatul. Organele se curăță bine și se taie în bucăți mai mici pentru fierbere.

Când apa dintr-o oală începe să fiarbă, se adaugă organele și se fierb aproximativ 2-3 minute în apă cu sare. Se scot, spălându-se cu apă caldă, după care se pun iar la fiert în altă apă, de data aceasta la foc mic, până când vor fi perfect făcute. În timpul fierberii, se elimină constant spuma formată la suprafața apei.


Organele fierte se scot și se lasă la scurs. Se taie apoi cubulețe foarte mici și se pun într-un vas mare. Peste ele se adaugă cele 4 ouă nefierte, smântâna și toate verdețurile, care au fost tocate mărunt. După se adaugă sare și piper și se amestecă până la omogenizare.

Forma în care vom coace drobul se unge cu puțin ulei și se adaugă prapurul bine scurs de apa în care a stat. Umplem forma cu jumătate din amestecul drobului, după care așezăm în centrul formei, pe lungime, ouăle fierte curățate. Peste ele se adăugă amestecul rămas.


Se acoperă drobul de miel cu prapurul de pe margini și se unge cu puțin ulei. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 45-60 minute. Scoatem forma cu drob și îl lăsăm să se răcească în formă pentru 15 -20 minute. Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cum faci cele mai bune ouă de Paște. Trucuri și detalii neștiute

Rețetă pentru cel mai bun cozonac de post cu nucă, cacao și stafide

abonare newsletter