Ştiri din Transilvania

Cum faci cele mai bune ouă de Paște. Trucuri și detalii neștiute

Paște 2021. Ouăle de Paște sunt niște elemente esențiale pentru a avea sărbătorile de primăvară reușite. Află trucuri și detalii neștiute care te vor ajuta să faci cele mai bune și frumoase ouă de Paște.

 

 


Ouăle de Paște 2021 sunt foarte importante printre bucatele și alimentele pe care le punem în coș. Pe lângă faptul că sunt niște delicatese specifice sărbătorilor de primăvară, ouăle ne înfrumusețează și coșul de Paște.

 


Paștele 2021 vine în condiții mai neobișnuite, având în vedere situația epidemiologică în care ne aflăm. Acest lucru nu trebuie să ne facă să ne pierdem spiritul sărbătorilor. Dar ca întotdeauna, ouăle de Paște trebuie vopsite în Joia Mare.

Află mai jos trucuri și detalii neștiute despre prepararea și vopsirea ouălor de Paște.


Pregătirea ouălelor înainte de vopsire

Înainte de a vă apuca de vopsirea ouălor există un proces de pregătire a lor, ca vopseaua să prindă bine.

Este important să degresați ouăle pentru Paște cu mare atenție, cu apă călduță și detergent de vase. Trebuie să le spălați cu un burete și să le clătiți cu atenție pentru a nu rămâne urme de detergent.


Următorul pas pentru pregătirea ouălor de Paște, după curățarea lor, este fierberea. Ouăle trebuie puse la fiert, la foc mic, ca să nu se spargă și pentru a evita fierberea inegală a ouălor. Se lasă la fiert aproximativ 10-12 minute, se scurtge apa, iar apoi sunt bune de vopsit.

Ouă de Paște 2021. Cum se vopsesc ouăle cu vopsea din comerț


Deși multă lume preferă coloranții naturali pentru a vopsi ouăle de Paște, de cele mai multe ori oamenii aleg să folosească vopseaua din comerț pentru că este mai rapid procesul.

Pentru a vopsi ouăle de Paște cu vopsea din comerț va trebui să urmați câțiva pași, ușor de făcut. Într-un vas se adaugă vopseaua, iar în alt vas oțet, care are rolul de a da o nuanță mai puternică vopselei.

După ce vopseaua a fost preparată, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, ouăle se adaugă, rând pe rând și se lasă timp de un minut în vopsea. Ulterior, acestea trebuie scoase cu atenție din vas și aștezate pe o hârtie absorbantă. Hârtia va absorbi excesul de vopsea.

Pentru a fac ouăle mai strălucitoare, ouăle pot fi unse cu ulei.

Ouă roșii de Paște: cum faci ouă roșii vopsite natural

Cum faci ouă roșii de Paște vopsite natural. Metoda este 100% naturală, sanatoasa si rapidă. Oăle pot fi pregătite de Paște prin trucuri neștiute. Multă lume ignoră detaliile cele mai importante.

Ouăle roșii, 100% naturale, pot fi vopsite folosind coji de ceapă roșie, care îi vor da o nunață puternică și splendidă. Pentru fiecare ou vopsit este necesară utilizarea cojilor de la o ceapă.

Ingredientele necesare pentru cele mai bune ouă de Paște, vopsite în roșu, sunt trei litri de apă, 20 de ouă, coji de la 20 de cepe roșii, trei linguri de oțet și o linguriță de sare.

Cojile de ceapă se pun la fiert în trei litri de apă pentru o oră, iar mai apoi se strecoară, ca să rămână doar lichidul roșu folosit pentru cele mai bune și frumoase ouă de Paște, fără cojile de ceapă.

În lichidul respectiv se fierb timp de 10 minute 20 de ouă, adăugându-se și o linguriță de sare. După ce timpul a trecut, închideți focul și adăugați trei lingurițe de oței. Ulterior, ouăle se mai lasă la răcire 20 de minute. Pentru luciu, acestea pot fi unse cu ulei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter