Mulți șoferi își lasă mașinile electrice în stațiile de încărcare, deși încărcarea s-a finalizat de mult timp. Un conducător din Cluj este sătul de acest comportament, care l-a făcut să-și piardă orele căutând o stație de încărcare liberă.
Clujul mai face un pas în materie de proiecte ecologice care vizează reducerea poluării. Amenajarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice va reprezenta un criteriu obligatoriu pentru noile blocuri din municipiu.
Un acord provizoriu între Parlamentul European și Consiliul Europei prevede obligația statelor membre de a asigura infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice. Stațiile trebuie amplasate la fiecare 60 de kilometri pentru mașini și la 120 de kilometri pentru camioane.
Primăria Cluj-Napoca pregătește extinderea rețelei de încărcare a mașinilor electrice prin amplasarea a nu mai puțin de astfel 50 de stații în cele mai aglomerate locuri din oraș.
Primăria Cluj-Napoca va achiziționa autobuze electrice noi pentru zona metropolitană, începând cu Florești, atât prin cheltuieli din bugetul de stat, cât și din fonduri PNRR. Floreștiul va avea și stații de încărcare noi pentru mașinile electrice.