Actualitate

Șofer din Cluj, nervos pe cei cu mașinile electrice: „Cocalari cu căruțe electrice! Ocupă degeaba stațiile de încărcare”

Mulți șoferi își lasă mașinile electrice în stațiile de încărcare, deși încărcarea s-a finalizat de mult timp. Un conducător din Cluj este sătul de acest comportament, care l-a făcut să-și piardă orele căutând o stație de încărcare liberă.

Mașinile electrice lăsate să ocupe stațiile după ce au fost încărcate / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca Mașinile electrice lăsate să ocupe stațiile după ce au fost încărcate / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca

 

 


Un șofer din Cluj este exasperat de alți conducători de mașini electrice, pe care îi numește „cocalari cu căruțe electrice”. El a scos în evidență o problemă reală și care se întâmplă des în „comunitatea deținătorilor de mașini electrice”. Este vorba despre șoferii care își lasă mașinile în stațiile de încărcare, deși încărcarea autoturismului a fost finalizată. 

 


Mulți dintre acești șoferi nu se întorc după mașină, ci o lasă ore bune în același loc, fără să se gândească la ceilalți șoferi care au nevoie de stația respectivă de încărcare:

„Poate unii nu știau, dar în comunitatea deținătorilor de mașini electrice sunt unele persoane (muuulte) care cred că totul li se cuvine. Aceste persoane vin și pun mașinile la încărcat, apoi pleacă și se întorc după ore întregi chiar dacă mașinile s-au încărcat de mult timp. Alte persoane pun mașinile la încărcat seara și se întorc abia dimineața. Pur și simplu nu le pasă că mașinile lor s-au încărcat și ocupă degeaba stațiile de încărcare în timp ce alți deținători de mașini electrice dau ture prin oraș căutând stații de încărcare libere. Dacă o persoană care deține o mașină electrică știe cât de greu e să găsești o stație liberă, de ce staționează în stația de încărcare și nu își mută mașina după ce aceasta s-a încarcat?


Azi s-au dat 3 amenzi. De ce? O mașină a terminat de încărcat. Am așteptat o oră și vreo 15 minute să vină proprietarul să mute mașina. Acesta nu a venit. A terminat de încărcat următoarea mașină. Nu a venit nici proprietarul acesteia. A terminat de încărcat încă o mașină. Nici proprietarul acesteia nu a venit. Aplicația cu care se pornesc stațiile de încărcare are opțiunea să transmiți un mesaj pe telefonul celui care a terminat încărcarea. La fiecare 5 minute le-am trimis mesaj să vină să mute mașina. Nu le-a păsat”, a povestit șoferul.

De asemenea, șoferul a făcut o comparație între stațiile de încărcare și benzinării: el spune că e același lucru ca și cum un șofer și-ar pune pompa în rezervorul mașinii, ar alimenta, după care ar lăsa mașina acolo și ar pleca acasă:


„Oameni care cred că totul li se cuvine, care pe lângă faptul că primesc curent gratis, mai au și nesimțirea să își lase mașinile în stațiile de încărcare după ce au terminat de încărcat. E ca și cum te-ai duce la pompa de benzină, ai alimenta, apoi lași mașina acolo în pompă și pleci acasă. Felicitări poliției locale pentru sancțiunile aplicate!”, a mai explicat acesta.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Blocurile noi din Cluj vor dispune obligatoriu de stații de încărcare pentru autoturismele electrice

Credite auto. Băncile din România au început să ofere împrumuturi pentru mașini electrice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter