Noaptea dintre ani este una magică, iar în folclorul românesc există mai multe superstiții și obiceiuri. Printre superstiţiile şi obiceiurile de sfârşit de an se numără dansul în aer liber pentru sănătate şi noroc şi umplerea portofelelor cu bani.
Sfântul Andrei, apostol, este sărbătorit în fiecare an la 30 noiembrie. Află care sunt tradițiile și obiceiurile românești în această zi de sărbătoare, dar și ce este interzis să faci.
Sfinții Mihail și Gavril sunt prăznuiți în fiecare an pe data de 8 noiembrie. În lumea creștină se spune că cei doi sfinți sunt conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor spre rai.
Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuită în fiecare an pe data de 29 august, fiind considerată zi de post. Aceasta încheie anul bisericesc, deoarece pe 1 septembrie începe noul an bisericesc.
Creştinii sărbătoresc sâmbătă, 6 august, Schimbarea la Faţă a Domnului, o sărbătoare care aminteşte minunea pe care Iisus o face asupra lui însuşi. Ce nu e bine să faci în această zi de sărbătoare?
Miercuri, 29 iunie, credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sărbătoare care ar numeroase obiceiuri și tradiții. Vezi ce trebuie să faci în această zi.
Paște 2022. În noaptea de sâmbătă spre duminică, creștin-ortodocșii merg la biserică pentru a primi lumina Lui Hristos. Noaptea Învierii reprezintă Învierea lui Iisus Hristos din mormântul în care a fost așezat după ce și-a dat viață pe crucea pe care a fost răstignit pe dealul Golgota din Ierusalim.