În cursul anului trecut au fost amenajate 19 amplasamente cu spații pentru fitness în aer liber și locuri de joacă pentru copii, în fiecare cartier al orașului, valoarea investiției fiind de peste 560.000 euro.
Carusele și balansoare pentru copiii cu dizabilități, complexuri de joacă și căsuțe pentru copii sunt doar câteva dintre elementele cu care urmează să fie dotate parcurile și terenurile dedicate celor mici. Prețul achiziției lansate de autorități este unul pe măsură.
Guvernul a aprobat, vineri, legiferarea serviciilor de tip „loc de joacă” în localităţile cu locuri insuficiente în creşe sau grădiniţe, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Clinica de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca a inaugurat, miercuri, 7 iulie, „Curtea Poveştilor”, un spaţiu inovativ de joacă educativă dedicat relaxării copiilor şi însoţitorilor lor care trec pragul clinicii.
Un parc de joacă pentru copii din cartierul Mănăștur, lângă strada Primăverii, arată ca o ruină. Acest parc nu este, însă, singurul din municipiul Cluj-Napoca în această situație.
Clujul se află pe locul doi pe țară în ceea ce privește numărul locurilor de joacă pentru copii, arată o analiză a unei companii care monitorizează piaţa de construcţii şi proiectele de investiţii.