Ştiri din Transilvania

Bucureștiul și-a băgat nasul în gunoaiele clujenilor! CMID, blocat de o firmă cu „lipici” la scandal. Alin Tișe: „Mafioți care încearcă să pună mâna pe contracte bănoase!”

După ce licitația pentru desemnarea operatorului de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), dar și procedura de încredințare provizorie a contractului către Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) au fost contestate, Consiliul Județean Cluj așteaptă ca problema să fie rezolvată la Curtea de Apel.

Bucureștiul și-a băgat nasul în gunoaiele clujenilor! Depozitarea la Centrul de Deșeuri, blocată de o firmă cu „lipici” la scandal. Alin Tișe: „Mafioți care încearcă să pună mâna pe contracte bănoase!” Bucureștiul și-a băgat nasul în gunoaiele clujenilor! Depozitarea la Centrul de Deșeuri, blocată de o firmă cu „lipici” la scandal. Alin Tișe: „Mafioți care încearcă să pună mâna pe contracte bănoase!”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, speră ca situația de la CMID să se clarifice cât mai curând, printr-o deciziei a Curții de Apel. După ce ambele licitații au fost contestate la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de către bucureștenii de la SC Eco Sud SA, CMID, deși operațional, nu poate primi legal deșeurile selectate.

Curtea de Apel va tranșa problema ivită la CMID


„Noi suntem cu licitația contestată, din păcate, pentru operatorul Centrului. Știți prea bine că am demarat licitația pentru operator și, în paralel, am făcut o procedură simplificată prin care RADP a primit administrarea Centrului, provizoriu, până se termină licitația de bază. Din păcate, s-a contestat licitația la Consiliul Național”, a explicat Tișe, la ședința ordinară de marți a CJ Cluj.

„Acum, suntem la Curtea de Apel, așteptăm să se soluționeze cât mai repede. Dacă Curtea de Apel va spune că am greșit atunci când am dat provizoriu RADP-ului, va trebui să repetăm (procedura – n.r.). Dacă vor spune că am făcut bine, se va anula atunci decizia Bucureștiului și vom încheia de îndată contractul cu RADP-ul”, a mai precizat președintele CJ Cluj.


Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, solicitarea a fost depusă în urmă cu câteva zile, iar termenul fixat de lege pentru soluționare este de maxim 45 de zile. „Cu toate că ne-am grăbit să terminăm (prima celulă la CMID – n.r.), iată că suntem într-o fază în care, neavând contract cu RADP, fiind suspendat până la terminarea contestației la Curtea de Apel, nu putem duce acolo gunoiul selectat de către RADP”, a punctat șeful CJ Cluj.

Cine este Eco Sud și ce scandaluri se lipesc de firma bucureșteană?

SC Eco Sud SA, cu sediul în București, este o firmă controlată de Elena Șontelecan (65%) și de Cristian Cantemir (35%). În luna mai, compania a fost în miezul unui scandal uriaș în Giurgiu, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Frătești, operat de Eco Sud, sistându-și activitatea. Zeci de mașini care cărau gunoiul din tot județul au fost oprite la poarta CMID Frătești, întreg Giurgiul riscând să se înece în gunoaie, potrivit Gândul.


Depozitul Județean Bacău, Depozitul Ecologic Mofleni (Craiova), Depozitul Central Mavrodin Teleorman, Depozitul Județean de Deșeuri Nepericuloase Girov și Depozitul Ecologic Vidra (Ilfov) se numără printre centrele de deșeuri operate de Eco Sud, potrivit site-ului lor oficial. La Vidra, oamenii se plâng de poluarea provocată de groapa de gunoi care ar funcționa ilegal de ani de zile, conform puterea.ro.

Am făcut sesizări la DNA și la toate instituțiile statului! Este o societate – Eco Sud – care a depus contestația, oameni care au blocat în țara asta licitații la multe dintre CMID-uri. Din punctul meu de vedere, mafioți care încearcă să pună mâna pe contracte bănoase și care nu pot oferi nimic! Înțeleg că au contestat prin toată țara și fac tot felul de contestații deși, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt foarte clare la această celulă”, este de părere Alin Tișe.


„Iată motivul pentru care stăm cu celula închisă cu cheie, deși din punct de vedere operațional este gata, este recepționată, avem avizul de la Ape, de la Mediu și deja suntem în faza obținerii autorizației de mediu. Este în perioada de dezbatere publică, în 30 de zile vom aveam inclusiv autorizația integrată de mediu, dar, până nu se termină procesul la Curtea de Apel, din păcate, nu se vor depozita gunoaie la CMID.” – Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

CITEȘTE ȘI:


Prima celulă a Centrului de Deșeuri este FINALIZATĂ, însă așteaptă autorizația de mediu pentru a putea funcționa
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter