Sănătate
Ministerul Sănătății neagă transferul serviciilor de Ambulanță la DSU: „Structura de reorganizare propusă nu este definitivă”
Ministerul Sănătății a denunțat, vineri, informațiile potrivit cărora serviciile de Ambulanță vor fi trasnferate în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul reformei sistemului de sănătate.

În condițiile în care în spațiul public au apărut informații conform cărora serviciile de Ambulanță ar urma să fie transferate de la Ministerul Sănătății la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), ministerul a reacționat.
CITEȘTE ȘI:
Ministrul Sănătății cere medicilor să nu „fugă” mai repede de la programul la stat ca să ajungă la privat
„Informațiile apărute în spațiul public se bazează pe un document de lucru intern (draft), care nu reprezintă forma finală pentru transparență decizională și consultare publică”, transmite Ministerul Sănătății.
Ministerul Sănătății neagă transferul serviciilor de Ambulanță la DSU
Serviciile de ambulanță rămân în continuare în subordinea Ministerului Sănătății și nu vor fi transferate la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), iar reforma sistemului nu va afecta personalul medical sau auxiliar și măsurile nu vor afecta calitatea serviciilor oferite pacienților, susține Ministerul Sănătății într-o informare publicată pe pagina de Facebook.
Potrivit ministerului, structura de reorganizare propusă, inclusiv la nivel județean, nu este definitivă și va face „obiectul unor discuții suplimentare”.
„Reorganizarea și dezvoltarea administrativă a serviciilor de urgență sunt necesare pentru o gestionare eficientă și coerentă a sistemului, în concordanță cu realitățile actuale din sector.
CITEȘTE ȘI:
Ministerul Sănătății vrea să schimbe modul de acordare a concediilor medicale pentru a elimina fraudele. Alexandru Rogobete: „Dacă diminuăm acest fenomen, va fi un mare câștig”.
Aceste măsuri nu vor afecta calitatea serviciilor oferite pacienților. Serviciile de Ambulanță rămân în continuare în subordinea Ministerului Sănătății, nu vor fi transferate în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Colaborarea dintre Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU, se va menține operativă pentru gestionarea situațiilor de urgență, în scopul de a sprijini eficient cetățenii aflați în situații critice. Serviciile de ambulanță vor funcționa ca până acum - în subordinea Ministerului Sănătății și în coordonarea operațională a DSU pentru situațiile de urgență. Reforma sistemului nu va afecta personalul medical sau auxiliar din cadrul Serviciilor de Ambulanță”, a notat Ministerul Sănătății în mesajul citat.
Reorganizarea și reforma sistemului medical, realizate „simultan”
Ministerul Sănătății precizează că reorganizarea și reforma sistemului „vor avea loc simultan”, atât pentru Serviciile de Ambulanță, cât și pentru Inspectoratele pentru Situații de Urgență, însă acest lucru „nu implică sub nicio formă transferul Serviciilor de Ambulanță de la Ministerul Sănătății la DSU”.
După cum semnalează ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, speculațiile privind transferul serviciilor de Ambulanță la DSU nu fac decât „să oprească progresul real al reformelor în interesul sistemului și al cetățenilor”, afirmă Alexandru Rogobete.
„Ministerul Sănătății va colabora în continuare cu Departamentul pentru Situații de Urgență pentru dezvoltarea unui sistem de urgență mai eficient, care salvează zilnic mii de vieți”, transmite sursa citată.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com
CITEȘTE ȘI: