Monitorul Cartierelor

A fost lansată licitația pentru modernizarea Parcului Primăverii. Valoarea proiectului, peste 5,5 mil euro

Licitația pentru modernizarea Parcului Primăverii din Cluj-Napoca a fost lansată. Lucrările vor dura 15 luni.

Durata totală a contractului este de 15 luni/ FOTO: Emil Boc - Facebook Durata totală a contractului este de 15 luni/ FOTO: Emil Boc - Facebook

 

Primăria a scos la licitației lucrările de proiectare și execuție pentru extinderea parcului Primăverii și amenajarea străzilor adiacente. 


 

Parcul Primăverii va fi reamenajat și extins de la 17.000 la 21.000 mp. Se vor planta 400 de arbori noi, care vor consolida caracterul de spațiu verde. Firmele au timp să depună o ofertă până în 9 iunie. Durata totală a contractului este de 15 luni.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Săptămâna aceasta a fost lansată licitația de proiectare și execuție - peste 5,5 mil Euro - pentru modernizarea Parcului Primăverii din cartierul Mănăștur. Termenul de depunere al ofertelor este 9 iunie, iar termenul de realizare al proiectului din momentul semnării contractului este de 15 luni.

Zona în care se va interveni, situată în cartierul Mănăștur, are o suprafață de 34.183 mp:


  • suprafața verde a Parcului Primăverii - 18.660 mp
  • zona adiacentă parcului, între spațiul verde al parcului și clădirile de locuințe colective - 8.075 mp
  • tronson strada Ion Meșter, tronson strada Emil Cioran - 7.448 mp

Modernizarea Parcului Primăverii are ca obiectiv principal creșterea calității vieții locuitorilor din zonă. Proiectul va păstra funcțiunea de grădină verde publică a parcului. Mobilierul urban va fi înlocuit cu unul modern, iluminatul public va dispune de tehnologie LED și vor exista stații de încărcare pentru autoturisme, biciclete și trotinete electrice. Peste 1000 de arbuști și arbuști noi vor fi plantați în zonă, iar străzile din jurul parcului vor deveni spații publice de tip «shared space». 

Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Orașul nostru a fost selectat recent parte a Misiunii europene «100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030», alături de mari capitale și orașe europene. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să creăm sau extindem peste 190 de spații verzi”, a transmis primarul Emil Boc.


 

Modernizarea Parcului Primăverii se află pe „lista” proiectelor Primăriei Cluj-Napoca încă din anul 2020, atunci, primarul Emil Boc anunțând că a fost alocată o sumă de bani, în cadrul rectificării bugetare, pentru modernizarea zonei, care, conform edilului, este „la nivelul anului 2000”.

Conceptul de reamenajare a Parcului Primăverii a fost realizat de arhitecții Vlad Sebastian Rusu și Octav Olănescu, precum și de Studio 82. Dezbaterea face parte din proiectul „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC”, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

 

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi transformat Parcul Primăverii din Cluj-Napoca? Dispare benzinăria și va fi amplasată o machetă 3D

Concurs de soluții pentru Parcul Bună Ziua. Primăria plătește 2,3 milioane de lei pentru proiectare

Parc de joacă, amenajat pe locul unei centrale dezafectate, în Mănăștur. Investiție de aproape 2 milioane de lei

Clujul vrea să devină NEUTRU climatic până în 2030. Orașul de pe Someș, selectat în misiunea UE „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic”

Ultimele Stiri
abonare newsletter