Actualitate

Uitați de dotările „la nivelul anului 2000”! O nouă investiție „verde” este promisă în Cluj

Reprezentanții Primăriei municipiului Cluj-Napoca promit continuarea investițiilor în noi spații verzi, respectiv în modernizarea celor existente.

uitati-de-dotarile-la-nivelul-anului-2000-o-noua-investitie-verde-este-promisa-la-cluj-napoca, sursă foto: Google Maps uitati-de-dotarile-la-nivelul-anului-2000-o-noua-investitie-verde-este-promisa-la-cluj-napoca, sursă foto: Google Maps

Este și cazul Parcului Primăverii, din cel mai mare cartier al municipiului Cluj-Napoca, Mănăștur. La ultima ședință de Consiliu Local, primarul Emil Boc a precizat sumar că a fost alocată o sumă de bani, în cadrul rectificării bugetare, pentru modernizarea Parcului Primăverii.

„Avem un proiect nou, de regândire și modernizare a Parcului Primăverii. Dorim să facem acolo un parc modern, cu toate faciltățile. Mănăștur este un cartier mare, este nevoie de un loc de agrement atractiv, cu dotări ultramoderne. Acum, dotările sunt minime acolo, la nivelul anului 2000”, a explicat ulterior edilul, într-o emisiune radio.


Aparate de fitness și 20 de arbori, cele mai recente investiții în Parcul Primăverii

Momentan, Parcul Primăverii este dotat cu băncuțe în aer liber și în pergole, terenuri de baschet și minifotbal, respectiv locuri de joacă pentru copii. În toamna anului trecut, în cadrul proiectului de achiziționare de aparate de fitness pentru a fi amplasate în parcuri și locuri publice, Parcul Primăverii s-a numărat printre zonele vizate.

Tot în noiembrie 2019, în cadrul unei campanii naționale de plantare de arbori a unei mărci de bere, edilul, alături de fostul portar al echipei naționale, Bogdan Stelea, ambasador al campaniei, a pus umărul la plantarea a 20 de pomi de talie înaltă (10 tei cu balot, respectiv 10 arțari cu balot) în parcul din Mănăștur.


Ulterior, în decembrie anul trecut, parcul a devenit mai plăcut vizitatorilor datorită proiectului Lights On, aflat la a cincea ediție. Competiția a avut scopul de a găsi soluții pentru iluminatul festiv al Parcului Primăverii, premiul constând în acordarea sumei de 1.000 de euro și în implementarea soluției propuse. Acum, este timpul pentru o revigorare completă, afirmă Boc.

Între Lacuri, model pentru Mănăștur?

„Este un parc care trebuie să fie modernizat. Face parte din proiectul Primăriei de a realiza peste 100 de hectare de parcuri noi sau reamenajate, avem o investiție de aproape 100 de milioane de euro în acest sens. (...) Parcul Primăverii va fi modernizat complet, pentru a oferi tuturor cetățenilor din Mănăștur condiții decente, așa cum am realizat parcul nou, de ultimă generație în cartierul Între Lacuri”, a promis edilul, într-un interviu online.


Conform planurilor municipalității, spațiul care urmează să fie modernizat se află între benzinăria MOL și biserica ortodoxă „Sf. Petru și Pavel”. Emil Boc a reamintit că tot în Mănăștur se concretizează și Baza Sportivă „La Terenuri”, lucrările urmând să fie duse la bun sfârșit cel târziu în toamna anului viitor.

Edilul reiterează promisiunile pentru zonele verzi

Pe lângă Parcul Primăverii și Baza Sportivă „La Terenuri”, este în pregătire un proiect nou în cartierul Zorilor, pădurea-parc din zona Hoia, plănuită în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, un parc-pădure în zona Făget, cele 20 de hectare din Pădurea Clujenilor, Parcul Feroviarilor, unde Primăria se pregătește de ceva timp să dea drumul la licitație, dar și Parcul Est, care se va întinde pe circa 60 de hectare, unde Boc speră să obțină finanțare din fonduri europene.


„Oamenii au nevoie de spații în care să se simtă bine, să se recreeze după o zi, o săptămână de muncă grea. Să ai unde să ieși cu familia, cu copiii, să te simți bine cu copiii, unde aerul nu este poluat și să ai facilitățile din Occident. Această politică vine pe componenta calității vieții la Cluj-Napoca”, a dat asigurări edilul.

CITEȘTE ȘI:


Continuă investițiile în Bună Ziua. Primăria promite clujenilor un nou spațiu de agrement!
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter