Educație

Sănătatea mentală în pandemie, tema unui eveniment online organizat de UBB

Departamentul de Sănătate Publică din cadrul UBB va organiza un hackathon având ca temă sănătatea mentală și cum a fost aceasta influențată de pandemia de coronavirus.

 

 


Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, prin Centrul de Inovare în Sănătate HIVE organizează vineri, 26 martie, un hackathon având ca temă sănătatea mentală. Evenimentul se adresează studenților și absolvenților din toată țara, dar și din străinătate, fiind organizat în colaborare cu Wolfpack Digital.

 


Hackathon-ul va dura două zile, începând de vineri, 26 martie, de la ora 18:00. Acesta va fi un eveniment online, desfășurat pe platforma DISCORD și pe Zoom, astfel încât atât participanții, cât și mentorii să aibă posibilitatea de a se conecta de la distanță, indiferent de locația în care se află. Fiecare echipă care intră în hackathon trebuie să aibă în componență cel puțin doi membri cu expertize diferite (absolvenți/studenți de la facultăți diferite).

Participanții pot lua parte la eveniment și în echipe

„Sănătatea mentală este una dintre componentele fundamentale ale sănătății și este o dimensiune care a fost influențată negativ semnificativ de pandemia COVID-19. Un studiu internațional realizat în 78 de țări, în 18 limbi și pe 9565 respondenți în care a fost implicată și Universitatea Babeș Bolyai a arătat ca 50% din populație a avut un impact moderat asupra sănătății mentale și 10% un impact important”, transmit organizatorii evenimentului.


Participanții la hackathon vor putea să propună idei, să formeze echipe și să lucreze sub îndrumarea unor mentori cu experiență în domeniul sănătății mentale, psihiatri, psihologi, programatori și antreprenori.

„Inovația în sănătate este o unealtă importantă în ziua de azi, pe care noi o folosim în cadrul predării și coordonării de proiecte și acum o încurajăm și în rândul studenților și absolvenților din toată țara care doresc să înțeleagă, să practice și să implementeze proiecte inovatoare care să schimbe în bine situația sănătății în România.


Împreună cu partenerii noștri, Wolfpack Digital organizăm acest eveniment pentru a educa și inspira studenții din diferite medii universitare (IT, medicină, psihologie, sănătate publică sau design) să facă față provocărilor europene de sănătate mentală. Această competiție între echipele studențești dintr-o serie de discipline încurajează o nouă generație de inovatori în domeniul sănătății”, a declarat directorul Centrului pentru Inovație în Sănătate HIVE, Răzvan Cherecheș.

Temele abordate în cadrul evenimentului vor fi:

1. Sănătatea mentală și prevenția


2. Sănătatea mentală și alte boli (neurologice, cronice, oncologice, tulburări de alimentație)

3. Sănătatea mentală și starea de bine

4. Sănătatea mentală și IA (inteligența artificială)

„Susținem inițiativele educaționale care au ca focus inovația și am văzut în Centrul de Inovare în Sănătate HIVE partenerul potrivit pentru a expune un număr mare de studenți la un mod de gândire inovator, pentru a propune soluții în domeniul sănătății mentale, un domeniu în care și compania noastră este implicată de câțiva ani”, a declarat CEO Wolfpack Digital, Georgina Lupu Florian.

E-Mental Health Hackathon

E-Mental Health Hackathon este cel de-al patrulea eveniment din seria de hackatoane, organizat de către Departamentul de Sănătate Publică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, care în acest an își propune să abordeze diferite teme din vastul subiect al sănătății mintale. Acest demers a început la nivel local, având ca participanți studenți ai universităților clujene, ulterior alăturându-se studenți din toată România, dar și din alte țări.

Hackathonul se va desfășura în limba engleză, iar studenții și absolvenții interesați pot să se înscrie AICI, singuri sau în echipe.

CITEȘTE ȘI

UBB pune la bătaie 40 de milioane de lei pentru hotelul Opera Plaza. Va fi noul sediu al Facultății de Drept

Ultimele Stiri
abonare newsletter