Economie

UBB pune la bătaie 40 de milioane de lei pentru hotelul Opera Plaza. Va fi noul sediu al Facultății de Drept

UBB cumpără hotelul de cinci stele Opera Plaza din Cluj-Napoca pentru a muta Facultatea de Drept. Senatul universității a aprobat alocarea sumei de 40 de milioane de lei plus TVA.

 

 


Senatul Universității Babeș-Bolyai (UBB) a scos pe masa 40 de milioane de lei, plus TVA pentru cumpărarea hotelului Opera Plaza și mutarea Facultății de Drept.

 


UBB a pus pe masă 40 de milioane de lei pentru Opera Plaza

„A fost aprobată tranzacția pentru cumpărarea acestui hotel, care va deveni Facultate de Drept în viitor. După ce se va organiza achiziția, spațiile vor fi reamenajate pentru studenți, tot ceea ce ține de săli de curs, laboratoare și ateliere. Este un proces de durată. Momentan suntem în primă fază, când Senatul Universității a aprobat achiziția. Acum urmează ca toate documentele să fie trimise la București pentru a fi aprobate printr-o Hotărâre de Guvern. După ce vom avea toate aceste acte, vom trece la reamenajarea hotelului”, a delclarat pentru monitorulcj.ro Laura Irimieș, purtător de cuvânt al UBB.

Este o nouă achiziție a Universității din sectorul turistic, după Hotelul Topaz, loc în care își desfășoară activitatea studenții de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC).


Hotelul Opera Plaza va deveni sediu pentru Facultatea de Drept UBB

Opera Plaza este primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în Cluj-Napoca, investindu-se 4,5 milioane de euro și a fost finalizată în 2016. Hotelul aparține fraților Călin și Octavian Buzoianu. Este situat în centrul istoric din Cluj-Napoca, la doar 200 de metri de Opera Română și alte locuri culturale din oraș. Hotelul dispune de 64 de camere, care vor fi transformate pe viitor în săli de curs, laboratoare și birouri.

Universitatea Bbeș Bolyai a devenit un cumpărător public de clădiri din oraș pentru a-și extinde activitatea în anul 2013, prin achiziția Hotelului Topaz, care a fost transformat în săli de curs, seminarii, birouri plus o cantina pentru stundeții de la FSPAC. Proiectul a costat 1,3 milioane de euro.


În acest moment, Facultatea de Drept de la UBB funcționează pe strada Avram Iancu, într-o clădire a universității.

Clădirea în care își desfășoară activitatea în prezent Facultatea de Drept, va fi pusă la dispoziție pentru Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, după finalizarea lucrărilor de schimbare a hotelului Opera Plaza, loc în care se vor muta studenții de la Drept.


Rectificare: Într-o versiune anterioară a articolului se specifica suma de 40 de milioane de euro care ar fi oferită pentru cumpărarea hotelului Opera Plaza, însă suma despre care este vorba este de 40 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:

UBB a stabilit cum va începe noul an universitar. VEZI SCENARIUL pentru fiecare facultate

 

abonare newsletter