Economie

România și-a asigurat necesarul de gaze și energie pentru iarnă. Ciucă: „Suplimentăm ca să putem interveni și în cele mai complicate condiţii meteo”

România și-a asigurat necesarul de gaze naturale și energie pentru iarnă. Autoritățile suplimentează rezervele naționale ca să se poată interveni și în cele mai complicate condiții meteorologice.

Nicolae Ciucă, premierul României, cere suplimentarea cantității de energie şi de gaze naturale / Foto: Facebook - Nicolae Ionel Ciucă Nicolae Ciucă, premierul României, cere suplimentarea cantității de energie şi de gaze naturale / Foto: Facebook - Nicolae Ionel Ciucă

 

 


România are asigurate, la acest moment, „cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale”, a afirmat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

 


El a adăugat că autorităţile fac în continuare demersuri pentru a putea avea garanţia rezervelor necesare, astfel încât să se poată interveni şi în cele mai complicate condiţii meteorologice pe perioada sezonului rece.

„S-a discutat foarte mult despre capacitatea noastră de asigurare a energiei şi gazelor. În acest moment, putem să transmitem fără temere că avem cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale. Se întreprind în continuare demersuri pentru a putea să suplimentăm şi să avem garanţia rezervelor, astfel încât să fim în măsură ca, în funcţie de condiţiile meteorologice, să putem să intervenim chiar şi în cele mai complicate condiţii meteorologice”, a declarat Ciucă, la o videoconferinţă cu prefecţii pe tema măsurilor întreprinse în vederea pregătirii sezonului de iarnă 2022 - 2023.


El le-a cerut prefecţilor să monitorizeze atent implementarea planurilor de măsuri aprobate pentru sezonul de iarnă şi să comunice priorităţile din teritoriu care pot fi rezolvate punctual de la nivelul Guvernului.

„Este nevoie ca, în perioada imediat următoare, să avem foarte clar elementele de prioritate pe care putem să le rezolvăm de la nivelul Guvernului, de la nivelul administraţiei centrale şi să continuăm să colaborăm cu structurile din teritoriu astfel încât să putem interveni punctual, acolo unde este nevoie. (...) Există planuri la nivelul fiecărei Prefecturi, există planuri la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, planurile acelea trebuie în continuare să fie verificate şi, desigur, prin structuri foarte bine destinate să continuăm monitorizarea şi coordonarea pentru punerea în aplicare a măsurilor din planuri, iar de la nivel central să verificăm toate aceste demersuri întreprinse, aşa cum au fost ele solicitate şi transmise fiecărei Prefecturi în parte”, a completat prim-ministrul.

CITEȘTE ȘI:

Cartofii, zahărul și uleiul, în topul scumpirilor. Gazele s-au scumpit cu peste 70% de la începutul anului

300 de miliarde de euro pentru energie, război, creștere economică. Sumele negociate de Nicu Ștefănuță, votate în Parlamentul European

Un clujean și-a montat panouri solare la geamul apartamentului. Așa reduce costurile la energia electrică

Ultimele Stiri
abonare newsletter