Administrație

Un parc din Mănăștur arată ca o RUINĂ. Locurile de joacă din Cluj devin capcane pentru copii. GALERIE FOTO

Un parc de joacă pentru copii din cartierul Mănăștur, lângă strada Primăverii, arată ca o ruină. Acest parc nu este, însă, singurul din municipiul Cluj-Napoca în această situație.

Un parc din Mănăștur arată ca o RUINĂ / Foto: monitorulcj.ro Un parc din Mănăștur arată ca o RUINĂ / Foto: monitorulcj.ro

 

 


În urma unor lucrări la parcul respectiv, de lângă benzinăria Petrom, muncitorii au lăsat mizerie, iar lucrarea nu pare să fie finalizată.

 


Acum copiii trebuie să își petreacă timpul și să se joace într-un loc care arată ca o ruină și care poate să fie periculos pentru ei.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

O situație similară a fost semnalată de părinți clujeni într-un parc din Grigorescu pe rețelele de socializare, care au spus că locurile de joacă pot fi capcane pentru copii.


Foto: Facebook

Înlocuirea mobilierului de joacă într-un parc a făcut doar mai mult rău.

Loc de joacă din Grigorescu / Foto: Facebook

„Zero organizare de șantier, mobilier în curs de instalare nesigilar, gropi, obiecte metalice și ciment. Suntem șocați de neglijența executanților și îndemnăm toți părinții să facă sesizări la Primăria Cluj-Napoca atunci când văd asemenea situații. Siguranța copiilor trebuie să fie pe primul loc”, se arată în postarea părinților.


Redacția monitorulcj.ro a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Cluj-Napoca și îl va publica atunci când instituția va răspunde la solicitare.

UPDATE: Răspunsul Primăriei Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a răspuns la solicitarea monitorulcj.ro în cursul zilei de luni, 20 iunie 2022. Potrivit instituției, lucrările la locurile de joacă nu sunt finalizate, iar momentan se mențin pavajele de cauciuc existente, care vor fi remontate și care ulterior vor  fi înlocuite cu pavaje de cauciuc antitraumă. 

De asemenea, pănă la reamenjarea completă a amplasamentelor programate pentru acest an, până în luna septembrie 2022, firmele ce furnizează și montează echipamentele de joacă au fost solicitate să asigure toate măsurile de protejare și avertizare a populației pentru evitarea eventualelor accidente, iar dacă nu se conformează vor fi sancționate:

„Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul spații verzi, are în derulare pentru anul 2022, 6 contracte de furnizare și montare de aparate de joacă și aparate de fitness pentru 29 de amplasamente din municipiul Cluj-Napoca, din care patru spații de joacă aferente grădinițelor, o școală, un liceu și 23 de locuri de joacă din zone verzi și parcuri.

Până în prezent au fost montate echipamentele de joacă la: grădinița Trenulețul Veseliei-strada Câmpeni nr.3C, Casuța Poveștilor -strada Septimiu Albini nr.91și Albă ca Zăpada- strada J.F.Currie și echipamente de fitness la Școala Horea, liceul Lucian Blaga și loc joacă Aleea Cioplea nr.9, toate echipamentele din locațiile menționate fiind furnizate și montate de firma S.C.Dupex S.R.L.

De asememea, au fost montate 4 complexe de joacă pe locațiile Strada Parâng biserică, strada Donath nr.109, strada Donath V/Iancu de Hunedoara și strada Buzău nr.15-17, echipamente furnizate și montate de firma S.C.Histria Internațional S.R.L. În prezent, acestă firmă se află în curs de autorizare a echipamentului ce urmează să fie montat în locul de joacă de pe strada Constantin Brâncuși nr.194/Alverna, locație în care au fost demontate echipamentele anterioare în luna aprilie 2022, la solicitarea firmei Histria, firmă ce ulterior a întâmpinat dificultăți în furnizarea echipamentului, datorate furnizorului extern. În data de 16.06.2022 prin adresa nr.579985 firma Histria a fost solicitată să curețe spațiile unde a realizat montarea aparatelor de toate resturile de beton, pietriș, nisip și alte materiale rezultate din montarea aparatelor, pentru remontarea pavajului de cauciuc.

Menționăm faptul că în prezent Serviciul spații verzi are în derulare procedura de licitație pentru achiziția de pavaje de cauciuc antitraumă, aceasta nefiind finalizată, astfel că deocamdată se vor menține pavajele de cauciuc existente, ce vor fi remontate de către firma ce execută servicii de reparații dotări urbane.

După montarea tuturor echipamentelor prevăzute pe fiecare amplasament și finalizarea procedurii de achiziție pavaje cauciuc, sistemul de protecție antitraumă va fi refăcut în totalitate. Pănă la reamenjarea completă a amplasamentelor programate pentru acest an, prevăzută pentru luna septembrie 2022, firmele ce furnizează și montează echipamentele de joacă au fost solicitate să asigure toate măsurile de protejare și avertizare a populației pentru evitarea eventualelor accidente. În situația în care nu se conformează, se va demara procedura de aplicare a sancțiunilor, conform clauzelor contractuale”, se arată în răspunsul Primăriei.

CITEȘTE ȘI:

Elevii intră în vacanță, de vineri! Rămân curțile școlilor deschise? Boc: „Se va propune schimbarea directorilor care le închid”

Clujul, în topul județelor cu cele mai multe locuri de joacă pentru copii

Ultimele Stiri
abonare newsletter