Educație

Elevii intră în vacanță, de vineri! Rămân curțile școlilor deschise? Boc: „Se va propune schimbarea directorilor care le închid”

Elevii intră în vacanța de vară de vineri, 10 iunie, dar curțile școlilor rămân deschise pentru cei care vor să facă în continuare sport. Emil Boc spune că se va propune schimbarea din funcție a directorilor care nu respectă acest lucru.

Elevii intră în vacanță, de vineri! Rămân curțile școlilor deschise? / Foto: Emil Boc - Facebook Elevii intră în vacanță, de vineri! Rămân curțile școlilor deschise? / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Anul școlar 2021-2022 se încheie vineri, 10 iunie, pentru majoritatea elevilor din România și începe vacanța de vară de 2 luni și 26 de zile.

 


În această perioadă, elevii vor putea să facă mișcare și să se joace în curțile școlilor din municipiul Cluj-Napoca pentru că acestea nu se închid, spune primarul Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Mai exact, edilul îi „amenință” pe directori că se vor face propuneri să fie scoși din funcție cei care „îndrăznesc” să închidă curțile școlilor pentru elevi, pe timpul vacanței de vară:


„Sper că nu mai îndrăznește vreodată vreun director să închidă curțile școlilor pe perioada vacanțelor. Am insistat atât de mult pentru acest subiect, avem și hotărâri de consiliu local care obligă directorii de școli să țină curțile deschise. Avem și susținerea totală a inspectoratului școlar. Mesajul meu e simplu: directorii care nu vor respecta decizia de consiliu local și vor închide curțile școlilor pentru elevi, reprezentanții primarului și consiliului local în consiliul administrației vor propune schimbarea lor din funcție. Noi asta putem face, pentru că schimbarea o face inspectoratul școlar. Dar avem și noi reprezentanți pe acolo, iar ei vor fi mandatați să propună schimbarea din funcție a acelor directori care nu respectă prevederile stabilite de către comunitatea locală.

Terenurile de sport nu sunt proprietatea personală a directorilor de școli. Ele sunt în proprietatea orașului, care sunt date în administrare temporară școlilor ca ele să fie utilizate în conformitate cu interesele publice majore, iar interesul de a face sport este un interes major al Clujului”, a spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Boc: „Directorii care nu permit accesul elevilor în curțile școlii în afara orelor vor fi demiși”

Un consilier local cere schimbarea radicală a curților școlilor clujene: „Orice vizită în curtea școlii e o călătorie în timp”

Ultimele Stiri
abonare newsletter