Actualitate

Incendiul de vegetație de la Băișoara nu poate fi stins. Zeci de hectare ard încontinuu. ISU Cluj: „Misiunea va fi una de durată”

Incendiul de vegetație de la Băișoara încă nu a putut fi lichidat, în ciuda eforturilor pompierilor de a se lupta cu flăcările.

Incendiul de la Băișoara nu a putut fi încă lichidat. Incendiul de la Băișoara nu a putut fi încă lichidat.

 

 


„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda se află și în aceste momente la fața locului. În primă instanță a intervenit Garda de la Băișoara, iar în urmă cu puține momente a fost trimis în sprijin un microbuz de la Turda cu 8 subofițeri și un ofițer.

 


Nu avem încă o estimare exactă, dar incendiul de vegetație uscată se întinde pe zeci de hectare. Intervenția este cu atât mai dificilă din cauza terenului accidentat.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Din informațiile primite, nu există riscul ca incendiul să se extindă la case. Misiunea va fi una de durată”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Incendiile de vegetație provocate de proprietarii terenurilor agricole au devenit deja un fenomen în județul Cluj, zilnic înregistrându-se chiar și zeci de cazuri de acest gen, în ultima perioadă.


Sancțiuni înăsprite pentru vinovați

Autoritățile promit sancțiuni mai dure în acest sens, iar ministrul Agriculturii a declarat vineri că se lucrează inclusiv la schimbarea legislației. De asemenea,proprietarii de suprafeţe agricole care apelează la metoda incendierii pentru a-şi curăţa terenurile ar urma să piardă subvenţiile agricole.

„Cei care se va dovedi că şi-au incendiat miriştile în mod intenţionat îşi vor pierde subvenţia pentru anul de cerere respectiv, iar acum lucrez împreună cu domnul ministru Tanczos Barna la modificarea legislaţiei, în sensul înăspririi sancţiunilor care se acordă, pentru că până acum era de ajuns să dea o declaraţie fermierul că a găsit suprafaţa de teren pe care o declară la APIA incendiată şi să facă dovada că a depus o plângere către organele de poliţie în acest sens, pentru a fi identificat făptuitorul. Cred că, dacă ai în proprietate o suprafaţă de teren pe care vrei să o lucrezi şi vrei să beneficiezi de fonduri europene, trebuie să şi păzeşti această suprafaţă de teren şi daţi-mi voie să nu cred că există situaţia în care altcineva vine să incendieze în mod răuvoitor suprafaţa de teren a altei persoane”, a spus, vineri, ministrul Agriculturii, Adrian-Ionuţ Chesnoiu.

CITEȘTE ȘI:

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în Cluj. Focul s-a extins și a distrus o lemnărie din Sânpaul. FOTO

Peste 50 de hectare ard la Cheile Turzii, în urma unui nou incendiu de vegetație. Pompierii se luptă cu flăcările de mai bine de 6 ore

Ultimele Stiri
abonare newsletter