Actualitate

Peste 50 de hectare ard la Cheile Turzii, în urma unui nou incendiu de vegetație. Pompierii se luptă cu flăcările de mai bine de 6 ore

Un incendiu de vegetație puternic a avut loc astăzi la Cheile Turzii. Peste 50 de hectare de pământ au fost afectate.

Incendiu de vegetație puternic la Cheile Turzii. Incendiu de vegetație puternic la Cheile Turzii.

 

 


Pompierii clujeni se chinuie să lichideze incendiul de aproximativ șase ore.

 


„Se intervine încă de la ora 12.00 la un incendiu de vegetație la Cheile Turzii, care a afectat peste 50 de hectare de vegetație uscată”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, pentru monitorulcj.ro.

Incendii de vegetație în mai multe localități din Cluj

Pe lângă acest incendiu, pompierii au mai intervenit astăzi și în Suceagu, Băișoara, Luna de sus, Geaca, Săcuieu, Someșul Rece sau Pata.


„Pompierii clujeni continuă să fie angrenați în misiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată pe raza județului Cluj. Printre acestea se numără o intervenție în localitatea Suceagu, comuna Baciu, unde aproximativ 15 hectare au fost afectate. Flăcările s-au extins și la un autocamion scos din uz, distrugându-l în totalitate. La aceasta intervenție au luat parte pompierii din cadrul Detașamentului 1. De asemenea, incendii de vegetație s-au înregistrat și în localitățile Băișoara, Luna de sus, Geaca, Săcuieu, Someșul Rece sau Pata. Până acum, din fericire, nu există victime și peste tot se lucrează pentru lichidare”, au transmis cei din cadrul ISU Cluj.

Tot astăzi, în Sânpaul, un incendiu de vegetație s-a extins la o lemnărie dintr-o gospodărie, aceasta arzând complet. De asemenea, vineri, un bărbat de 73 de ani a suferit arsuri la picioare după ce 20 de hectare de pământ din Ciurila au fost curpinse de flăcări.


Incendii de vegetație au mai putut fi observate de șoferii din trafic și la intrarea în Cluj, dinspre Alba.

Situația incendiilor de vegetație a devenit una serioasă în ultima perioadă, conform datelor oficiale, peste 300 de astfel de evenimente fiind provocate în județul Cluj de la începutul acestui an.


În acest context, autoritățile au anunțat, vineri, că urmează ca sancțiunile să fie înăsprite, lucrându-se inclusiv la schimbarea legislației în acest sens.

CITEȘTE ȘI:

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în Cluj. Focul s-a extins și a distrus o lemnărie din Sânpaul. FOTO

Sancțiuni mai dure pentru cei care își incendiază terenurile. Ministrul Agriculturii: „Lucrez la modificarea legislaţiei”

abonare newsletter