Actualitate

Cum scapi de coșuri ușor și rapid! Sfaturi pentru un ten perfect

Cum scapi de coșuri ușor și rapid! Sfaturi pentru un ten perfect. Cremele și produsele specifice vă pot ajuta să obțineți un ten curat și sănătos, dar cel mai important lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a scăpa de acnee este schimbarea alimentației.

Cum scapi de coșuri ușor și rapid! Sfaturi pentru un ten perfect. Dieta joacă un rol important în modul în care ai grijă de pielea ta, iar dacă mănânci anumite alimente, precum carbohidrații rafinați, vei descoperi că acestea contribuie la dezvoltarea acneei. Pentru a avea o piele frumoasă, află la ce alimente ar fi bine să renunți, ca acneea să nu îți creeze neplăceri.

Acneea vulgară este rezultatul unei suprainfecții cu diverși agenți patogeni a zonelor care prezintă exces de sebum, manifestându-se îndeosebi pe față, dar și pe spate.

Atunci cand acneea persistă și după vârsta adolescenței fenomenul este asociat cu problemele de ordin hormonal, disfuncții metabolice și nivelul ridicat de stres din viața de zi cu zi. Cauzele apariției acestei afecțiuni sunt multiple, aproape mereu existând și o predispoziție a anumitor persoane pentru acnee, de aceea este necesar să abordăm un program complex de îngrijire bazat pe o nutriție adecvată și un tratament cosmetic ce conține o rutină specializată de ingrijire a tenului.

Cum scapi de coșuri ușor și rapid. 7 alimente care te ajută să scapi de coșuri

-verdețuri
-scoici
-iaurt
-ciocolată neagră
-alimente cu apă și betacaoten (castraveți, morcovi, cartofi dulci, pepene galben, ardei roșu, broccoli, spanac, salată verde, caise)
-apă
-puțin alcool

Sănătatea ficatului și a tubului digestiv se vor reflecta la nivelul tenului. Acneea apare de multe ori ca urmare a intoleranțelor alimentare sau ca efect al unei stări avansate de intoxicare a organismului nostru datorită supraexpunerii la toxine provenite din mediul extern sau intern.
Important este și conținutul de fibre alimentare din dietă, alegem alimentele integrale precum cerealele și leguminoasele cât mai neprocesate și încercam să ne ferim de dietele prea bogate în carne și lactate, acestea fiind produse lipsite de fibre alimentare și care în exces sunt alimente proinflamatorii.


De ce ai nevoie pentru a scăpa de coșuri?

Va trebui să acordăm o atenție mai mare aportului de vitamine (A, C, E) din surse naturale pentru a impiedica hiperkeratinizarea în exces și congestia pielii și pentru a lupta cu succes cu infecția și inflamația.
Aportul de minerale în cantități optime este esențial. Zincul este un mineral cheie în sănătatea pielii și se găsește în mâncăruri precum vegetalele cu frunze verzi, nuci, leguminoase, semințe de floarea soarelui, ciuperci. În schimb există minerale care în exces agravează acneea, precum iodul din suplimentele alimentare.

Alimente care cresc riscul de producere/agravare a acneei

Alimente care conțin zaharuri rafinate și cerealele rafinate



Persoanele cu acnee tind să consume mult mai mulți carbohidrați rafinați, comparativ cu oamenii care au prea puțină acnee sau chiar deloc.
Alimentele bogate în carbohidrați rafinați (la care ar fi bine să renunți) includ:
•    pâinea, biscuiții sărați, cerealele sau deserturile preparate cu făină albă
•    pastele făcute din făină albă
•    orezul alb și tăițeii (noodles) din orez
•    sucurile carbogazoase și alte băuturi îndulcite cu zahăr
•    îndulcitorii și zahărul rafinat, siropul de arțar, mierea sau siropul de agave.


Produsele lactate

Numeroase studii au găsit o legătură între produsele din lapte și severitatea acneei la adolescenți. Două studii au constatat și că adulții tineri care consumau în mod regulat lapte sau înghețată au fost de patru ori mai predispuși să sufere de acnee. Încă nu este clar modul în care laptele poate contribui la formarea acneei, dar există mai multe teorii propuse în acest sens.
Laptele, după cum se știe, crește nivelul insulinei, independent de efectele sale asupra glucozei (zahărului) din sânge, care poate agrava severitatea acneei. Totodată, laptele de vacă are în compoziție aminoacizi care stimulează ficatul să producă mai mult IGF-1, un hormon polipeptidic cu o structură similară cu cea a insulinei, care a fost corelat cu dezvoltarea acneei.
 


Ciocolata

Sunt experți care afirmă că nu există nicio legătură între consumul de cofeină și ciocolată și erupțiile cutanate. Alții însă susțin că, fără îndoială, cofeina are un impact direct asupra echilibrului hormonal.
 Acest lucru poate fi resimțit imediat: dacă bei mai multă cafea este stimulat hormonul stresului, numit cortizol. Or, cortizolul este responsabil de creșterea inflamației în organism. Prin reducerea sau eliminarea diferitelor surse de cofeină (aici intră și băuturile carbogazoase) vei putea menține echilibrul hormonal de care ai nevoie pentru a scăpa de acnee.


Prăjeli și alimente fast-food

Și acestea sunt procesate, sărace în fibre, iar în plus conțin o mulțime de ingrediente proinflamatorii: grăsimi hidrogenate, sodiu, arome, zahăr, potențiatori de gust, aditivi.


Iată câteva mici trucuri de zi cu zi, pe care le puteți utiliza pentru a preveni apariția sau reapariția coșurilor:

•    Schimbarea feței de pernă la fiecare două zile. O față de pernă proaspătă, fără bacterii, poate opri pielea să izbucnească peste noapte.
•    Ținerea mâinilor departe de față. Uleiurile și bacteriile de pe mâinile nespălate, pot provoca erupții.
•    Spălarea pe față în fiecare seară. De-a lungul zilei, machiajul, murdăria și sebumul se acumulează pe față. Curățarea pielii nu trebuie să lipsească din rutina de seară.
•    Leagarea părului la spate înainte de culcare. Dacă aveți părul lung, nu-l lăsați pe față în timp ce vă odihniți. Nu sări peste somnul de frumusețe. Stresul poate duce la apariția coșurilor, deci asigură-te că ești odihnit și calm.
•    Exfolierea o dată pe săptămână. Exfolierea săptămânală elimină celulele moarte ale pielii. Găsește un exfoliant fin și nu îl freca grosolan pe piele – folosește presiune ușoară și mișcări blânde.
•    Nu stoarceți coșurile. Făcând acest lucru, agravați infecția și poate duce la cicatrici permanente.
•    Dacă nu puteți ține problema sub control, vizitați medicul dermatolog pentru investigații și tratament

Ultimele Stiri
abonare newsletter