Ştiri din Transilvania

Cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului! Află tot ce trebuie să știi despre el

Cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului. Ce trebuie să faci pentru a avea o minte limpedă.

Funcționarea creierului depinde de mai multe aspecte, dar unul dintre cele mai importante este alimentația. Un singur aliment poate face o diferență mare când vine vorba de sănătatea creierului, fiind plin de beneficii.

Medici neurologi din cu vastă experiență în domeniul medical au vorbit deschis despre beneficile pe care le oferă nucile. Dan Sherzai și Ayesha Sherzai sunt doi medici neurologi  care au vorbit într-un interviu pentru Mind Body Green despre cât de important este consumul de nuci pentru creier.


Nucile cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului

Cei doi medici specialiști au explicat de ce sunt nucile atât de importante și care este conținutul lor.

„Nucile sunt importante în primul rând pentru conținutul lor bogat de grasimi omega-3. Ele sunt o sursă uimitoare de grăsimi polisaturate care sunt extrem de importante pentru integirtiatea a milioane de ramuri de mici artere care asigură oxigen și nutrienți în diferite zone al creierului”, a explicat Ayesha Sherzai.


Nucile ajută la reducerea stresului

Conform unor studii realizate la nivel mondial, grasimile polisaturate (Omega-3) ajută la reducerea stresului și pot ajuta la susținerea unui echilibru emoțional pentru o stare de spirit pozitivă.

Specialiștii au mai concluzionat că dietele bogate în acizi grași Omega-3 ajută la eliminarea durerilor de cap, fiind un adevărat beneficiu pentru cei care suferă de migrene.


„Există câteva sutdii care au demonstrat că persoanele care consumă nuci în mod constant au o sănătate a creierului mai bună, iar riscul apariției demenței scade”, a adăugat Dean.

E bine cunoscut faptul că nucile au conținut ridicat de nutrienți sănătoși pentru creier și o serie de minerale benefice precum fibre, seleniu, magneziu sau potasiu. Tot acești nutrienți sunt împachetați în nuci.


Cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului! Cum consumi nucile?

Nucile pot fi consumate foarte ușor și pot face parte din dieta ta foarte ușor. Ele pot fi combinate cu legume, deserturi, dar și ca o gustare.

O idee excelentă pentru o masă este pâinea unsă cu unt de nuci sau miezul de nucă adăugat într-o salată de avocado și cocos. Cel mai simplu este însă să mănânci zilnic un pumn de miez de nucă, fiind varianta care oferă cea mai mare saturație.


Nucile sunt cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului, dar e important să știi cum se mânâncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter