Electric Castle

Electric Castle, după șocul anulării festivalului și anul acesta: „Nu am crezut niciun moment că autoritățile vor amâna atât de mult”

Electric Castle, la fel ca și alte festivaluri, nu va fi organizat această vară, condițiile de pandemie încă nefiind în avantajul organizatorilor evenimentelor de acest tip.

 

 


Electric Castle nu va avea loc nici anul acesta, din cauza pandemiei și restricțiilor ce vin odată cu aceasta. Chiar și în ciuda relaxării recente a măsurilor, cei mai mulți dintre organizatorii de festivaluri nu vor putea face posibilă organizarea evenimentelor de acest tip. Printre acestea, se numără și Electric Castle.

 


Reguli neclare, festivaluri anulate

Ridicarea măsurilor stării de alertă a produs multă bucurie pentru români, dar a iscat tot atât de multe nemulțumiri în cadrul organizatorilor de evenimente, din cauza ambiguității regulilor, astfel fiind aproape imposibil să aibă loc festivaluri sau evenimente mai mari.

„Este clar că, așa cum sunt formulate în acest moment măsurile, organizarea oricărui tip de eveniment de divertisment sau de cultură în această vară este problematică. Speranța noastră e ca, în cel mai scurt timp, autoritățile să vină cu precizări mult mai clare legate de limitările impuse, să le gândească și din perspectiva celor care trebuie să le organizeze și să elimine criteriile asupra căruia un organizator nu are niciun fel de control.” a declarat Renate Roca-Rozenberg, PR Manager la Electric Castle, pentru monitorulcj.ro.


CITEȘTE ȘI:Cât a scăzut traficul de pe Aeroportul Cluj, fără Untold și Electric Castle?

Decizii luate prea târziu

Pe lângă aspectul neclarității măsurilor, acestea au fost emise și foarte târziu, fapt ce i-a încurcat și mai tare pe organizatori.


„Da, am fost pregătiți să avem un Electric Castle 8 în acest an, nu am crezut niciun moment că autoritățile vor  amâna atât de mult. Cu toate clarificările necesare, probabil va mai fi nevoie de alte săptămâni pentru a ști concret ce se poate și ce nu se poate face în această vară.” a explicat Renate Rozenberg.

Organizatorii Electric Castle au însă planuri pentru această vară, chiar dacă festivalul nu va avea loc.


„Rămânem optimiști că măcar o parte dintre proiectele pe care le avem pregătite vor reuși totuși să fie implementate anul acesta. eAvem nevoie ca experiența Electric Castle să se materializeze într-o formă sau alta, pentru a fi alături de comunitatea noastră.” a menționat PR Managerul Electric Castle.

„Un sector blocat total de peste un an”

Întrebați ce sfaturi le-ar da autorităților în ce privește situația în care se află o mulțime de evenimente mari, organizatorii festivalului Electric Castle le-au recomandat asumarea responsabilă a acestor acțiuni, ce au, la rândul lor, multe consecințe.

„Le-am reaminti autorităților că suntem un sector blocat total de peste un an, pentru care nu s-a găsit nicio formulă de compensare și că necesitatea repornirii este un lucru pe care și l-au asumat.” au spus organizatorii.

Totuși, aceștia au încredere în publicul Electric Castle, dornic de următoarea ediție.

„Publicul ne este aproape, suntem siguri că majoritatea va alege să-și păstreze biletele și pentru anul viitor. E cea mai mare dovadă de încredere pe care ne-o dorim.” a răspuns, plină de nădejde, Renate Roca-Rozenberg.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter