Sănătate

Câte persoane au voie la nuntă și botez după 15 mai? Vaccinații, favorizați de autorități

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că măsurile vor fi relaxate și vor fi permise evenimente precum nunțile și botezurile.

 

 


Din data de 15 mai, românii se vor putea distra la nunți și botezuri, în toate județele țării, dar cu respectarea unor restricții minime. În perioada 15 mai – 1 iunie vor fi permise nunțile cu 50 de persoane în interior, ulterior numărul maxim al participanților crescând la 70.

 


De la 1 iunie, nunțile, botezurile, dar și alte evenimente se pot desfășura la capacitate maximă dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Câte persoane au voie la nuntă din 15 mai?

Noile măsuri anunțate de președintele României aduc vești bune și pentru cei din sectorul cultural. Sunt șanse ca în această vară să avem și festivalurile de muzică Electric Castle și Untold. Cel mai probabil, testele COVID-19  sau adeverința de vaccinare vor fi măsuri obligatorii la intrare.


Din fericire, data de 15 mai vine și cu restricții mai puține în ceea ce privește masca de protecție. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiu liber, fiind totuși câteva excepții. Românii trebuie să mai poarte mască de proecție în târguri, piețe și stații de transport în comun.

Sunt permise botezurile din 15 mai

Autoritățile au decis să permită organizarea și a botezurilor, dar și a unor petreceri de tip majorate.  Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut drastic în ultimele săptămâni, iar pe 13 mai au fost raportate doar 953 de cazuri noi într-o zi în care capacitatea de testare a funcțional la parametrii normali.


Al doilea motiv pentru care s-a decis relaxarea măsurilor este campania de vaccinare. România vaccinează la ora actuală aproximativ 100.000 de persoane pe zi, iar până la ora actuală au fost administrate peste 6 milioane de doze.

Măsurile se vor relaxa și mai mult

Autoritățile au anunțat că în perioada următoare vom avea și alte măsuri de relaxare, dar acest lucru va depinde de modul în care se va desfășura campania de vaccinare.


Studenții și elevii în an terminal se vor putea bucura de festivități numeroase și banchete, la fel ca în anii precedenți. Totuși, regulile vor fi clare și vor putea participa doar persoanele care sunt imunizate sau testate.

Un alt pas uriaș spre revenirea la normalitate este întoarcerea elevilor la școală. Cel mai probabil, toți elevii vor avea posibilitatea din toamnă să se întoarcă în bănci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter