Actualitate

Primăria Florești vrea rampă temporară de deșeuri

Reprezentanții Primăriei Florești, ai Gărzii și Agenției de Mediu, ai Poliției și Prefecturii Cluj s-au reunit marți, 2 august, pentru a găsi o soluție la criza gunoaielor din Florești.

Subprefectul Zoltan Gyorke a declarat că în urma discuțiilor s-a convenit ca Primăria Florești să înceapă demersurile pentru autorizarea unei rampe temporare de transfer pe raza comunei Florești. Zoltan Gyorke a precizat că autorizarea unei astfel de rampe poate dura mai multe luni, arătând că dacă se va reuși acest lucru s-ar putea preveni situațiile de criză, cum este cea de acum, când deșeurile nu au mai fost ridicate de mai bine de două săptămâni.

Subprefectul județului Cluj a dezvăluit că Primăria Florești a venit recent cu a doua propunere de declarare a stării de alertă în Florești, însă Instituția Prefectului Cluj a refuzat să dea curs acestui demers pe motiv că nu se justifică din punct de vedere legal o astfel de măsură.


„În momentul de față nu avem de a face cu un eșec al unui serviciu public pentru că Primăria are un contract cu o firmă de salubrizare și care este valabil. Faptul că acea firmă, la rândul ei, are o relație comercială cu o altă firmă nu înseamnă că există un eșec ce să impună starea de alertă. Oricum, starea de alertă, chiar dacă era declarată, nu ducea la rezolvarea situației”, a spus subprefectul Zoltan Gyorke.

El a precizat că Prefectura Cluj a ținut cont de situația generată de criza deșeurilor de la Florești și de aceea i-a convocat pe toți cei responsabili pentru a găsi o soluție.


În urma discuțiilor s-a degajat această idee de a obține autorizarea unei rampe temporare. Până atunci, deșeurile vor fi depozitate la ramplele deja autorizate.

Floreștiul, comuna cu cea mai mare populație din România, se confruntă de mai bine de două săptămâni cu o criză majoră a deșeurilor. Operatorul de salubritate din localitate Quatro Eco Salub SRL, societate înființată de către comunele Gilău, Florești, Căpuș și Măguri-Răcătău, nu a mai ridicat deșeurile iar floreștenii au rămas cu gunoaiele pe stradă. Situația e îngrijorătoare din cauză că mormanele de deșeuri cresc de la o zi la alta, iar mirosul devine insuportabil.


Mai rău, din cauză că unele ghene sunt arhipline, au început să apară depozite clandestine. Oamenii sunt revoltați de situația generată și se tem pentru sănătatea lor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter