Actualitate

Greu de crezut că acest loc este în România! Cascadele dintr-un parc natural, un adevărat monument al naturii.

Imagini care îți taie respirația, surprinse într-un parc natural din România.

Imagini superbe surprinse într-un parc natural din România/Foto: Foto: Regia Națională a Pădurilor-Romsilva Facebook.com Imagini superbe surprinse într-un parc natural din România/Foto: Foto: Regia Națională a Pădurilor-Romsilva Facebook.com

 

 


Situate în zona de protecție strictă a Parcului Național Cheile Nerei–Beușnița, cascadele reprezintă un adevărat monument al naturii și un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică si peisagistică.

 


Cascadele Beușniței din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița/Foto: Romsilva Facebook.com

Cascadele Beușniței sunt formate de succesiunea de cascade de pe Valea Beușniței, în amonte de lacul Ochiul Beiului. Acestea sunt rezultatul „muncii” apei în carstul Munților Aninei, parte din grupul Munților Banatului. 

CITEȘTE ȘI: 
POZA ZILEI. Cascada Vălul Miresei, de nerecunoscut după ploile abundente. Salvamontiști: „Nuanță mai rar întâlnită”

Calcarul dizolvat pe parcursul apei prin subteranul masivului montan este depus ulterior, când apa iese din pământ sub formă de izvor, rezultând treptele și cascadele formate din tuf calcaros.


Cascadele Beușniței din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița/Foto: Romsilva Facebook.com

Fie că sunteți atrași de culorile vii ale primăverii și verii sau de farmecul înghețat al iernii și de nuanțele toamnei, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița va oferi, mereu, frumuseți de neuitat. 

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Romsilva, fiind situat în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin, în sudul munților Aninei, și cuprinde zona carstică de pe cursul râului Nera, inclusiv obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beiului, semnalează reprezentanții Romsilva într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook


Parcul, cu o suprafață de 37 de hectare, adăpostește peste 4.200 hectare de pădure seculară de fag inclusă în patrimoniul natural UNESCO.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cascada Vălul Miresei, de nerecunoscut în urma ploilor. Zona de munte din Cluj, sub cod portocaliu - VIDEO

„Întâlnire cu o pisică sălbatică”. Imagini superbe surprinse într-un Parc Național din România.

abonare newsletter