Actualitate

POZA ZILEI. Cascada Vălul Miresei, de nerecunoscut după ploile abundente. Salvamontiști: „Nuanță mai rar întâlnită”

Cascada Vălul Miresei din județul Cluj este printre cele mai vizitate zone de către drumeți. Din cauza ploilor din luna iunie culoarea cascadei s-a schimbat în maroniu.

Cascada Vălul Miresei/ Foto: Salvamont Vladeasa Cluj - Facebook Cascada Vălul Miresei/ Foto: Salvamont Vladeasa Cluj - Facebook

 

 


Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău, județul Cluj.

 


Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 de metri. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport.

Datorită ploilor din ultimele zile culoarea apei s-a schimbat în maroniu și a devenit mult mai învolburată.


„Ploile din iunie colorează Vălul Miresei într-o nuanță mai rar întâlnită”, a transmis Salvamont Vlădeasa Cluj.

Tot județul Cluj, sub cod galben de ploi

Reamintim că județul Cluj se află sub avertizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină până în 18 iunie la ora 10:00.


În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea rămâne instabilă! Județul Cluj, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

Un pom a căzut peste o mașină, iar clujenii s-au pus să culeagă cireșele: „În orașul de 5 stele cireșele sunt gratis!”

abonare newsletter