Actualitate

Cascada Vălul Miresei, de nerecunoscut în urma ploilor. Zona de munte din Cluj, sub cod portocaliu - VIDEO

Cascada Vălul Miresei din județul Cluj este printre cele mai vizitate zone de către iubitorii de sport. Din cauza ploilor din luna iunie culoarea cascadei s-a schimbat în maroniu.

Cascada Vălul Miresei, de nerecunoscut/ Foto: Ghita Floca - Facebook Cascada Vălul Miresei, de nerecunoscut/ Foto: Ghita Floca - Facebook

 

 


Cascada Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău, județul Cluj.

 


Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 de metri. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport.

Datorită ploilor din ultimele zile, culoarea apei s-a schimbat în maroniu și a devenit mult mai învolburată, imaginile fiind foarte spectaculoase.


Zona de munte din Cluj, sub cod portocaliu de ploi

Zona de munte din județul Cluj se află vineri seară sub cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50...70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.


Avertizarea este valabilă până la ora 15:00, însă meteorologii au emis un nou cod portocaliu de vânt puternic, valabil până la ora 19:00.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accesul la Cascada Vălul Miresei a fost DESCHIS. Traseul se poate vizita în condiții de siguranță

VIDEO. Traseu de vară în Cluj: Cascada Vălul Miresei și Vârful Lespezi, prin grotele din Răchițele

Ultimele Stiri
abonare newsletter