Actualitate

Cerbi surprinși la scăldat în Parcul Natural Apuseni. Imagini spectaculoase. VIDEO

Parcul Natural Apuseni nu oprește să ne surprindă cu fauna diversificată. Temperaturile ridicate au obligat animalele să-și găsească alternative pentru a se răcori.

Cerbi la scăldat în Parcul Natural Apuseni/ Foto: captură ecran video Parcul Natural Apuseni - Facebook Cerbi la scăldat în Parcul Natural Apuseni/ Foto: captură ecran video Parcul Natural Apuseni - Facebook

 

 


Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni prezintă noi imagini video cu un cerb și o căprioară care au ieșit la scăldat.

 


Animalele nu au fost deloc deranjate de camera de supraveghere, bucurându-se din plin de puțină răcoare. În imagini se poate observa și un pui care se bucura de apă cu mama lui.

„S-a deschis sezonul scăldătoarelor”, au scris reprezentanții Parcului Natural Apuseni.


Cerbul (Cervus elaphus) este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană, precizează Romsilva. Poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme. Anual, în primăvară, își pierd coarnele, ele crescând la loc până la sfârșitul verii, înaintea perioadei de împerechere.

Parcul Natural Apuseni, zonă montană cu forme de relief diversificate

Primele inițiative în vederea constituirii unui parc în această zonă îi aparțin lui Emil Racoviță, însă Parcul Natural Apuseni a fost înființat de abia în anul 1990. Acesta se întinde pe trei județe (Alba, Cluj și Bihor). În anul 2009, în cadrul Galei Premiilor „EDEN” de la Bruxelles, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinație turistică de excelență.


Parcul Natural Apuseni reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate, vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, ponoare, avene, peșteri.

Vegetația este una specifică în cea mai mare parte habitatelor montane, cu păduri de conifere sau de foioase, păduri în amestec, tufărișuri de arbuști și ierburi de luncă, de pajiște sau de stâncărie.


Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii de mamifere (urs, căprioară, capra neagră, lup, vidră, veveriță, arici, șoarece de câmp, liliac), păsări (cocoșul de munte, acvila de munte, corb, uliu) pești (păstrăv, scobar, clean), reptile și amfibieni (șopârla, vipera, salamandra).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce a cauzat cutremurul de marți? Experți: „A apărut la contactul dintre Bazinul Panonic cu Munții Apuseni” Are legătură cu seismele din Turcia

VIDEO. Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinsă în Parcul Natural Apuseni. Animalul este unul singuratic

abonare newsletter