Actualitate

Așa arată parcul din spatele Teatrului Național: „Copacii au devenit insule într-o mare de beton” FOTO

Fotografie cu starea actuală a parcului din spatele Teatrului Național din Cluj-Napoca. Mai mulți clujeni s-au plâns că în zonă este prea mult beton.

Așa arată parcul din spatele Teatrului Național / Foto: Facebook - Emanuel Petran Așa arată parcul din spatele Teatrului Național / Foto: Facebook - Emanuel Petran

 

 


Actorul și regizorul Emanuel Petran s-a plâns de cum arată parcul Ștefan cel Mare din spatele Teatrului Național din Cluj-Napoca și a publicat o poză făcută de la înălțime:

 


„Copacii au devenit insule într-o mare de beton. Așa arată parcul din spatele Teatrului Național”, a spus Petran.

El nu este singurul care se află în dezacord cu estetica parcului. Mai mulți clujeni au reclamat pe social media la finalul lunii februarie că în zona Kogălniceanu și în Parcul Ștefan cel Mare este „plin de granit”, fără spații verzi.


__________________________________________________________

Vezi aici: 
Clujenii reclamă că centrul e „plin de granit”. Boc: „Mergeți să vedeți în toate orașele europene și vedeți că zonele pietonale așa se fac”

___________________________________________________________


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a răspuns atunci acestor reclamații și a spus că zonele pietonale „așa se fac”. Edilul a mai spus că acum este granit în zonele în care erau noroaie:

„Proiectul a fost câștigat în urma unui concurs de soluții internațional. În Grigorescu este o firmă spaniolă care a câștigat, pe Kogălniceanu o firmă de la Cluj (...) A trebuit să treacă de comisiile de specialiști, inclusiv Comisia de monumente de la Ministerul Culturii și apoi de Comisiile de urbanism care sunt formate tot din arhitecți. Nu-l chemați pe proiectant să explice, mă chemați pe mine. Repet, eu sunt un om care este de multe ori în dispute serioase cu arhitecții. Ați văzut când m-am certat în Comisia de urbanism  pe față cu toată lumea (...) În tot proiectul de pe strada Kogălniceanu care cuprinde și străzile aferente crește numărul de copaci de la 136 la 250. Este o zonă aflată înspre Biserica Reformată unde este păstrată zonă cu pământ, sunt mai mulți copaci plantați.


Nici înainte pe străzile Universității sau Maniu nu era iarbă. Erau noroaie și alte lucruri. Înlocuiești noroaiele cu lucruri de calitate. Mergeți să vedeți și în Bruxelles, în Cracovia, în Valencia și în toate orașele europene și vedeți că zonele pietonale așa se fac. Nu mergi în noroi, mergi pe granit (...) Dacă vreți o țară ca afară o aveți pe Kogălniceanu”, a declarat la finalul lunii februarie primarul Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările din fața Teatrului Național, finalizate înainte de 1 Decembrie! Așa arată acum. FOTO

Noroi și pietre la o intrare a Teatrului Național Cluj, în timpul lucrărilor la Parcul Ștefan cel Mare. Așa arată zona. FOTO

Etichete: parc teatru copaci
abonare newsletter