Administrație

Clujenii reclamă că centrul e „plin de granit”. Boc: „Mergeți să vedeți în toate orașele europene și vedeți că zonele pietonale așa se fac”

Mai mulți clujeni au reclamat pe social media că în centrul Clujului și zona Kogălniceanu este „plin de granit”, fără spații verzi. Primarul Emil Boc a răspuns acestor plângeri.

Mai mulți clujeni au reclamat pe social media că în centrul Clujului și zona Kogălniceanu este „plin de granit”, fără spații verzi/ Foto: Laura Laurențiu - Facebook Mai mulți clujeni au reclamat pe social media că în centrul Clujului și zona Kogălniceanu este „plin de granit”, fără spații verzi/ Foto: Laura Laurențiu - Facebook

 

Lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu și pe străzile adiacente se apropie de final.


 

Mai mulți clujeni însă au reclamat pe social media că în zona Kogălniceanu și în Parcul Ștefan cel Mare este „plin de granit”, fără spații verzi.


„Centrul Clujului, această mare apăsătoare de granit”, se arată în postarea de pe Facebook.

Într-o intervenție la un post de radio local, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a răspuns acestor reclamații.


„Proiectul a fost câștigat în urma unui concurs de soluții internațional. În Grigorescu este o firmă spaniolă care a câștigat, pe Kogălniceanu o firmă de la Cluj (...) A trebuit să treacă de comisiile de specialiști, inclusiv Comisia de monumente de la Ministerul Culturii și apoi de Comisiile de urbanism care sunt formate tot din arhitecți. Nu-l chemați pe proiectant să explice, mă chemați pe mine. Repet, eu sunt un om care este de multe ori în dispute serioase cu arhitecții. Ați văzut când m-am certat în Comisia de urbanism  pe față cu toată lumea (...) În tot proiectul de pe strada Kogălniceanu care cuprinde și străzile aferente crește numărul de copaci de la 136 la 250. Este o zonă aflată înspre Biserica Reformată unde este păstrată zonă cu pământ, sunt mai mulți copaci plantați.

Nici înainte pe străzile Universității sau Maniu nu era iarbă. Erau noroaie și alte lucruri. Înlocuiești noroaiele cu lucruri de calitate. Mergeți să vedeți și în Bruxelles, în Cracovia, în Valencia și în toate orașele europene și vedeți că zonele pietonale așa se fac. Nu mergi în noroi, mergi pe granit (...) Dacă vreți o țară ca afară o aveți pe Kogălniceanu”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local.

CITEȘTE ȘI:

Plăcile de pavaj de pe strada Mihail Kogălniceanu S-AU CRĂPAT. Șantierul se află încă în lucru. FOTO

Cum arată strada Mamaia după modernizare? Dispar locurile de parcare și mai mult spațiu pentru pietoni și bicicliști. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter