Ştiri din Transilvania

SB: Unitatea de Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu, extinsă și renovată

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a fost extinsă și renovată, aici fiind primiți anual peste 60.000 de pacienți din județele Sibiu, Alba și Brașov, a anunțat marți, conducerea unității spitalicești.

Recepția lucrărilor a fost efectuată în data de 17 octombrie, cu aproximativ trei luni mai devreme decât era prevăzut inițial în termenul de execuție (ianuarie 2015). Prin urmare, personalul medical și pacienții au de acum la dispoziție un spațiu extins, care oferă condiții superioare de confort și tratament.

Valoarea investiției s-a ridicat la 420.000 de lei, fondurile fiind alocate de Consiliul Județean Sibiu, pentru care prioritatea numărul unu rămâne în continuare asigurarea unor condiții de asistență medicală și spitalicească la standarde din ce în ce mai înalte, ca parte a strategiei de dezvoltare economică și socială.


Lucrările au fost executate de S.C NV CONST S.R.L. și au început în data de 22 ianuarie anul curent, după obținerea autorizației de construire.

"Această lucrare era o urgență întrucât condițiile nu erau dintre cele mai bune și nu asigurau fluxurile necesare pentru primirea și intervențiile pentru cazurile de urgență. Este o realizare deosebit de importantă finalizarea acestor lucrări cu 3 luni mai devreme deoarece confortul pacienților este prioritar. Prin această investiție a Consiliului Județean Sibiu, Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu poate oferi condiții mai bune, în concordanță cu normele europene. În plus, am arătat astfel că, dacă există voință și susținere, totul este posibil, iar proiectele pentru sănătate nu se opresc aici. Este un prim pas spre etapa următoare care va fi o nouă clădire UPU cu chirurgie și terapie intensivă, care va rezolva fundamental problemele în SCJU Sibiu", a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.


Lucrările au constat în construirea a două corpuri noi (A și B) în fața respectiv în spatele vechii clădiri a UPU. În partea din față — corpul A — construcția cuprinde o sală de așteptare pentru pacienți și aparținători, două grupuri sanitare, o boxă pentru materiale sanitare și o copertină de protecție a pacienților aduși cu salvarea.

"Ne bucurăm că am reușit finalizarea rapidă a acestui obiectiv de investiții deosebit de important, în primul rând pentru comunitatea sibiană, pentru pacienții din județul nostru, dar și pentru cei din județe limitrofe, care sunt deserviți în această unitate de urgențe. Acest demers a fost unul necesar, deoarece spațiul existent anterior nu mai corespundea cerințelor actuale, în condițiile creșterii numărului de pacienți și implicit a personalului medical. Sunt convins că extinderea Unității de Primiri Urgențe va avea efecte pozitive în primul rând la nivelul eficienței medicale, dar și din prespectiva gradului de confort al pacienților care așteaptă acordarea serviciilor medicale", a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.


Pe lângă lucrările de extindere, SCJU Sibiu a mai derulat și alte lucrări din resurse proprii în vederea igienizării spațiilor interioare din zona de triaj, constând în înlocuirea vechiului covor PVC cu unul nou, zugrăveli și montarea de tapet nou pe pereți.

Valoarea acestora a fost de aproximativ 18.000 lei. De asemenea, s-a realizat și refacerea covorului asfaltic acces UPU și parcare UPU.


"Unitatea de Primiri Urgențe și Ambulatoriul de Specialitate reprezintă practic interfața spitalului în raport cu pacienții, primul contact al acestora cu instituția noastră. De anul trecut avem Ambulatoriul complet modernizat și renovat și de acum o unitate de primiri urgențe care a câștigat spațiu, funcționalitate prin modul în care este organizată și un triaj mult mai eficient prin modul în care aparținătorii vor fi separați de pacienți", a explicat la rândul său Dr. Radu Chicea, Directorul Medical al SCJU Sibiu.

UPU beneficiază de serviciile a 18 medici, 49 de asistente, 8 infirmieri și 14 brancardieri. Aici se tratează urgențele medicale pentru tot județul Sibiu, dar și pentru județele învecinate cum ar fi Alba, Brașov și Vâlcea. Anterior extinderii, UPU își desfășura activitatea într-un spațiu de aproximativ 300 metri pătrați, unde se aflau cabinetele pentru triaj și stabilizare (rotonda), cabinetul de resuscitare, cabinetul de mici intervenții chirurgicale, sală ghips, laboratorul de radiodiagnostic, vestiare medici, vestiar asistente, cabinet de gardă radiologie, registratură, grup sanitar și hol de așteptare, informează Agerpres.


De la începutul anului curent până la data de 1 octombrie în Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu au fost tratați 47.820 de pacienți, iar anul trecut 63.023 de pacienți.

Etichete: pacienti renovare sibiu
Ultimele Stiri
abonare newsletter