Sănătate

Bani din PNRR pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean Cluj! Investiții de 7 mil. de euro

Un proiect al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale a fost inclus pe lista de finanțări prin PNRR. Investițiile ajung la 7 milioane de euro.

Bani PNRR pentru combaterea infecțiilor nosocomiale / Foto: depositphotos.com Bani PNRR pentru combaterea infecțiilor nosocomiale / Foto: depositphotos.com

 

 


Proiectul elaborat de Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj care vizează îmbunătățirea capacității și capabilității de prevenire și reducere a riscului de infecții nosocomiale a fost selectat și inclus de Ministerul Sănătății pe lista de finanțări prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR).

 


Investiția presupune dotarea laboratoarelor de microbiologie cu analizatoare automate sau semiautomate de identificare a microorganismelor și de efectuare a antibiogramelor.

De asemenea, se vor recompartimenta, reamenaja și dota cu aparatură secții de terapie intensivă, blocuri operatorii, precum și alte facilități medicale, astfel încât să se poată menține în permanență sub control evoluția infecțiilor nosocomiale.


„După proiectele care vizează gestionarea crizei sanitare COVID-19, modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu în cadrul spitalului, aflate în curs de implementare în momentul de față, proiectul recent aprobat ne dă posibilitatea să creștem capacitatea de reacție a  diferitelor facilități medicale aflate în componența spitalului, pentru prevenirea și reducerea apariției infecțiilor nosocomiale. Infecțiile asociate actului medical, așa cum sunt denumite infecțiile spitalicești și creșterea rezistenței microbiene reprezintă riscuri care pun la grea încercare toate sistemele de sănătate”, a declarat prof. univ. Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

Valoarea aprobată a proiectului este de aproape 7 milioane de euro (29.680.199,84 lei fără TVA), din care  281.965,94 lei (fără TVA) reprezintă contribuția SCJU Cluj, iar durata de implementare este de 14 luni. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Creștere alarmantă a infecțiilor nosocomiale la Spitalul Clujana. Autoritățile au „uitat” de aceste infecții în timpul pandemiei Covid

Spitalele din Cluj vor să scape de infecțiile nosocomiale pe bani europeni. Manager Spitalul de Copii: „Aparatura actuală este depășită”

Ultimele Stiri
abonare newsletter