Politică

Adrian Gurzău a lipsit de la şedinţa de plen de marţi în care se discută reţinerea şi arestarea sa

Deputatul PMP Adrian Gurzău a lipsit marţi de la şedinţa de plen în care se va lua o decizie legată de solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi a arestării sale preventive.

În plen a fost prezentat raportul Comisiei juridice, care s-a pronunţat luni pentru încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP, acuzat de trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig.

Votul secret cu bile - pentru reţinere şi, separat, pentru arestare - este programat după ora 13.


Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig. "În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar", a anunţat DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015 iar obiectul acestuia îl constituia "furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing'', pe o durată minimă de 5 ani", valoarea totală fiind de 270.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter