Politică

Tişe: „Guvernul Ponta sufocă și falimentează consiliile județene“

Senatorul PDL Alin Tişe susţine că Guvernul Ponta „bagă pe gâtul“ consiliilor județene 25% din cheltuielile asistenților personali și a persoanelor cu handicap.

Tişe susţine că Guvernul încalcă autonomia locală a UAT-urilor și subordonează guvernului politica bugetară  a acestora. „PDL va ataca la CCR proiectul de lege prin care acestea sunt subjugate financiar și in imposibilitatea dezvoltării datorită acestei noi obligații bugetare abuzive“, a declarat acesta.

Începând cu anul 2014, finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, acordate în baza prevederilor art. 42 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, în proporţie de cel mult 75% din necesarul de fonduri stabilit în baza numărului de beneficiari comunicat de unităţile administrativ-teritoriale .


Pentru finanţarea integrală a cheltuielilor prevăzute la alin. (1) şi (2), autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să aloce sume din bugetele locale ale acestora, dar nu mai puţin de 25%.

 

abonare newsletter