Politică

Reguli mai dure pentru chiriaşii din Oser

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/10_ziua/oser blocuri locuinte 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Primăria nu va mai tolera mai mult de trei luni neplata chiriei ori a cheltuielilor de bloc în cazul celor care stau în locuinţele sociale.</p> <p> </p> <p> </p>

 

 


Primarul Sorin Apostu a anunţat că s-a săturat de chiriaşii municipalităţii din locuinţele sociale, în special de cei din cartierul Oser, care nu-şi plătesc la timp chiria şi utilităţile.

 


Prin urmare, el va propune Consiliului Local adoptarea unei hotărâri prin care să fie stipulate măsuri mai aspre faţă de chiriaşii municipalităţii care „uită” să-şi achite obligaţiile la timp.

 


„Gaşcă de război”

 


„În blocurile pe care le construim şi care sunt destinate persoanelor care primesc ajutor social ne dorim ca oamenii, odată intraţi, să formeze o comunitate. Din păcate, ei formează o gaşcă de război. În Oser există persoane care nu plătesc nici chiria, nici cheltuielile de bloc, punând în pericol funcţionarea întregii comunităţi”, s-a plâns primarul. De aceea, prin proiectul de hotărâre ce va fi discutat mâine de aleşii locali, primarul a propus evacuarea celor care nu-şi respectă prevederile contractuale referitoare la chirie şi la cheltuielile de bloc.

„Prin această hotărâre de Consiliu Local vom fi abilitaţi ca, în trei luni, termen dat de lege, fără intervenţia instanţei, să evacuăm acele persoane care nu-şi plătesc cheltuielile sau chiria şi să facem diligenţele către companiile de utilităţi pentru a opri furnizarea către respectivii consumatori. Vom da respectivele locuinţe celor care se află pe lista de aşteptare şi care chiar au nevoie de ele”, a explicat Apostu.


 

Se pregăteşte o comisie de control

 

Primarul a precizat că la ora actuală există în cartierul Oser şapte familii care refuză să-şi achite cheltuielile. Potrivit proiectului de hotărâre, preşedinţii asociaţiilor de proprietari vor transmite trimestrial situaţia restanţierilor la cheltuielile comune. În acest sens, angajaţii primăriei vor convoca şi vor instrui preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari care gestionează imobile în care municipiul Cluj-Napoca este proprietar sau coproprietar. În plus, la fiecare şase luni, o comisie de control a primăriei va verifica modul în care sunt întreţinute locuinţele. Comisia va verifica dacă au fost pricinuite daune apartamentului închiriat, dacă au fost subînchiriate apartamentele, dacă locatarii au un comportament care face imposibilă convieţuirea sau dacă chiriaşii au dobândit alte proprietăţi.

abonare newsletter