Politică

Consiliul Judeţean vrea să construiască un SPITAL DE COPII nou

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/26/spitalul-de-copii.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Din bugetul judeţean pe anul acesta vor fi alocaţi bani pentru realizarea unui nou spital de copii. Consiliul Judeţean ia în calcul construirea acestuia chiar pe şantierul abandonat din Mănăştur care a fost prima locaţie pentru Spitalul Regional.</strong></p>

 

Bugetul judeţean pentru anul acesta, în valoare de aproape 684 milioane lei va fi supus votului consilierilor în cadrul şedinţei de mâine. Printre priorităţi se numără şi realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou spital de copii. Noua investiţie va fiu realizată în următorii ani, din bani de la bugetul judeţului Cluj.


„Noua investiţie pe care o avem preconizată pentru următorii ani şi pentru care în cursul acestui an vom face studii de fezabilitate este un spital pediatric care să deservească la nivel european municipiul Cluj-Napoca şi nu numai”, a spus Horea Uioreanu.

Conducerea forului judeţean ia în calcul mai multe variante pentru construirea noului spital: ruina din Mănăştur care a fost prima locaţie pentru Spitalul Regional de Urgenţă, un teren din Floreşti sau chiar cumpărarea unui nou imobil. În urma studiului de fezabilitate şi după o analiză a Ministerului Sănătăţii se va stabili care este cea mai potrivită locaţie pentru viitorul spital pediatric.


Spitalul de Copii este împrştiat în tot oraşul

În momentul de faţă, Spitalul de Copii Cluj-Napoca funcţionează în 11 locaţii din municipiu, aproape toate fiind clădiri vechi, greu de modernizat. Anul trecut, Cornel Aldea, managerul spitalului a declarat pentru Monitorul că realizarea unui spital monobloc este un vis mai vechi al său.

„Un vis mai vechi de al nostru este realizarea unui spital de copii monobloc. Acest spital este împrăştiat acum în tot oraşul, este format din clădiri vechi, iar realizarea unui spital monobloc va îmbunătăţi, printre altele, calitatea actului medical”, a afirmat Cornel Aldea.


Spitalul de Copii funcţionează acum în mai multe clădiri situate pe străzile Moţilor, Republicii, B.P. Haşdeu, Crişan, Victor Babeş, Câmpeni, Donath şi Ospătăriei.

 



 

Citeşte şi:


Spitalul de Copii nu va mai fi „împrăştiat” în tot oraşul

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter