Politică

Doar trei directori de şcoli au optat pentru funcţia politică

<p />Doar trei directori de unităţi şcolare dintre cei 355 din toată ţara care deţineau şi funcţii politice de preşedinte sau vicepreşedinte de filială de partid au optat pentru funcţia politică, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Oana Badea. <br /> <br />Potrivit acesteia, restul de 352 au ales să îşi păstreze funcţia de director sau director adjunct de unitate şcolară. <br /> <br />Oana Badea a precizat că directorii de şcoli care au renunţat la această funcţie provin de la şcoli din judeţele Alba, Tulcea şi Braşov.<br /> <br />În ţară sunt 9.506 directori şi directori adjuncţi de unităţi şcolare (licee, şcoli, grădiniţe).

''Legea educaţiei naţionale nu mai permite politizarea şcolilor, (...) elimină orice tentaţie de politizare a structurilor manageriale din învăţământ. Tentaţia politizării ar putea apărea acolo unde discutăm de resursele financiare', a declarat Badea.

Potrivit secretarului de stat, inspectoratele şcolare judeţene au fost decuplate efectiv de fluxul financiar, rolul lor devenind unul de asigurare a calităţii procesului instructiv educativ.

'Am convingerea că metodologiile care vor decurge, precum şi textul legii educaţiei naţionale reglementează explicit cum şi ce anume este cuprins în fiecare tip de finanţare: de bază, complementară şi suplimentară', a menţionat reprezentantul MECTS.

Ultimele Stiri
abonare newsletter