Monitorul Cartierelor

Trotuarele de pe Titulescu, distruse de mașini. Vor fi amplasați stâlpi de protecție pentru salvarea spațiului verde

Autoritățile iau în calcul introducerea stâlpilor de protecție pe Bdul Titulescu, pentru a proteja alveolele verzi din zona spațiilor pietonale, afectate de mașinile parcate pe trotuar.

Stâlpi de protecție pentru salvarea zonelor verzi de pe spațiile pietonale din zona Bdului Titulescu/captură foto: Emil Boc Facebook.com Stâlpi de protecție pentru salvarea zonelor verzi de pe spațiile pietonale din zona Bdului Titulescu/captură foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Clujenii au semnalat Primăriei starea deplorabilă a spațiilor pietonale de pe Bulevardul Nicolae Titulescu, unde din cauza autoturismelor parcate pe trotuare, starea acestora se degradează vizibil. 

Trotuarele de pe Titulescu, distruse de mașini

Nu doar starea trotuarelor s-a degradat pe Bulevardul Titulescu, ci și alveolele verzi din zona spațiilor pietonale. 


CITEȘTE ȘI:
Clujenii, exasperați de noroiul adus de mașini pe trotuarul de pe Bld. Nicolae Titulescu

„Din nefericire, oamenii au dreptate.  

Am discutat asta deja, la începutul anului, când am analizat ce facem în fiecare zonă.


Într-adevăr, și eu știu de această situație. 

Mulțumesc doamnei sau domnului care a sesizat acest aspect. 


Ne-am gândit ca acolo unde sunt zonele de intrare pe trotuar - am văzut și eu alveolele care sunt pline de noroi, cu spațiul verde compromis - să protejăm cu anumiți stâlpișori această zonă, încât cei care folosesc mașina, să nu mai treacă de-a curmezișul, ci să treacă pe partea asfaltată, care se poate spăla și care poate face obiectul curățeniei, să nu distrugem alveola sau gardul verde”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale.

După introducerea benzii dedicate transportului public pe Bdul Nicolae Titulescu, autoturismele care staționau pe banda 1 sunt parcate în prezent pe trotuar.


Bdul Nicolae Titulescu/captură foto Emil Boc Facebook

„Colegii mei sunt în teren și vor interveni cu mici lucrări care să diminueze impactul negativ a ceea ce este acolo.

A fost o reușită pe Observator. Am eliberat o bandă de la mașini, ca să avem patru benzi pe Observator. 

Iar pe Titulescu am luat această măsură pentru a introduce transport public dedicat. 

Nu suntem absurzi: oamenii n-o să-și pună mașina în balcon, dar nici să o pună pe trotuar și să compromită spațiul verde, într-o maniaeră în care pot să evite acest lucru. 

Noi vom veni să complinim acest element, înțelegând situația pe care o avem acolo și, reiterând ceea ce am mai spus: viitorul acestui oraș, încet, dar sigur, merge în direcția transportului alternativ la mașină prin susținerea și promovarea tuturor formelor care țin de transportul alternativ”, a mai explicat edilul Emil Boc. 

Autoritățile au continuat implementarea măsurilor de prioritizare a transportului public în Cluj-Napoca. În plus, printre măsurile complementare care s-au luat se regăsește și cea de demolare a garajelor și crearea de noi spații de parcare la sol, după cum s-a întâmplat și în cartierul Gheorgheni.

CITEȘTE ȘI:

ADIO Garaje în Gheorgheni. Clujenii care nu le-au demolat vor da bani grei la RADP

Peste 2 mii de garaje din cartierele Clujului, demolate de autorități în 2022

Benzi dedicate transportului în comun în Zorilor? Viceprimarul Tarcea: „După ce mai cumpărăm autobuze”

abonare newsletter