Monitorul Cartierelor

Benzi dedicate transportului în comun în Zorilor? Viceprimarul Tarcea: „După ce mai cumpărăm autobuze”

În Zorilor lipsesc cu desăvârșire benzile dedicate transportului în comun. Viceprimarul Dan Tarcea a spus când va fi posibil să apară și în acest cartier.

Când vor apărea benzi dedicate transportului în comun în Zoirlor? Foto: monitorulcj.ro Când vor apărea benzi dedicate transportului în comun în Zoirlor? Foto: monitorulcj.ro

 

 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a spus marți, 17 mai, că în cartierul Zorilor nu se pot face încă benzi dedicate transportului în comun pentru că nu există suficiente autobuze care circulă prin zonă.

 


Însă, după ce numărul mijloacelor de transport în comun va fi suplimentat, cartierul Zorilor va fi și el vizat pentru astfel de benzi:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Pentru cartierul Zorilor încă nu sunt suficiente mijloace de transport în comun, astfel încât să putem face linii dedicate. Pe măsură ce vom avea mai multe mijloace de transport în comun vom extinde și în alte cartiere liniile dedicate pentru mijloace de transport în comun”, a spus viceprimarul Dan Tarcea la o emisiune radio.


Autobuze pentru zona metropolitană

Primăria Cluj-Napoca va achiziționa autobuze electrice noi pentru zona metropolitană, începând cu Florești, atât prin cheltuieli din bugetul de stat, cât și din fonduri PNRR.

Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Comunei Florești a depus proiecte în valoare de peste 14 milioane de euro pentru achiziționarea a încă 18 autobuze electrice și 47 stații de reîncărcare pentru mașini electrice.


Proiectul de hotărâre „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” a fost aprobat la sfârșitul lunii aprilie, în unanimitate, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Cluj-Napoca, cu 23 de voturi „pentru”.

Astfel, autobuzele vor fi achiziționate atât prin cheltuieli din bugetul de stat, cât și din fonduri PNRR. Acestea vor fi destinate municipiului și zonei metropolitane a Clujului, începând cu Florești.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Cluj-Napoca cumpără încă 18 autobuze electrice noi și peste 40 de stații de reîncărcare pentru mașinile electrice

Piața Mărăști devine de nerecunoscut! Primăria ia din spațiile pentru mașini și le dă pietonilor. Stație de metrou și parking subteran

abonare newsletter