Educație
Ministerul Educației reacționează în cazul scandalului Trump – Harvard: „Ne preocupă impactul deciziei administraţiei SUA asupra studenţilor români”
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat, vineri, că situația studenților români de la Universitatea Harvard este monitorizată cu atenție. „Suntem în contact cu reprezentanții ambasadei și susținem demersurile diplomatice pentru clarificarea statutului acestor studenți”, arată ministerul.
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat, vineri, că „urmărește cu atenție” situația studenților români de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii.
Reacția ministerului vine în contextul în care Administraţia Trump a revocat complet dreptul Universității Harvard de a înscrie studenți străini. La rândul ei, Universitatea Harvard a dat în judecată administraţia Trump, în urma interdicției de a primi studenți internaționali.
Ministerul Educației: Ne preocupă impactul deciziei adminsitrației Trump
„Ministerul Educației și Cercetării este informat cu privire la decizia Administrației SUA de a revoca certificarea programului Universității Harvard pentru studenți internaționali și schimburi academice (SEVP) și urmărește îndeaproape evoluțiile în acest sens, în colaborare directă cu Ambasada României la Washington. Ne preocupă impactul acestei decizii asupra studenților români care studiază la Universitatea Harvard, tineri excepționali care reprezintă România în centre academice de prestigiu la nivel global”, se arată în informarea publicată de Ministerul Educației.
CITEȘTE ȘI:
Donald Trump a anunțat noul ambasador al SUA în România: Darryl Nirenberg, „un luptător neobosit pentru programul meu America pe primul loc”
Ministerul transmite că se află în contact cu reprezentanții Ambasadei României în SUA și susține demersurile diplomatice pentru clarificarea statutului acestor studenți și al familiilor lor.
Totodată, comunitatea de studenți români de la Universitatea Harvard este invitată să rămână în contact cu Ambasada României pentru informații actualizate.
„Ministerul Educației și Cercetării va continua să monitorizeze situația și să colaboreze cu toate instituțiile relevante pentru a sprijini interesele legitime ale studenților români aflați în această situație”, se mai arată în informarea publicate de MEC.
34 de studenţi români sunt înscrişi la Universitatea Harvard, la programele de licență, master și studii doctorale.
Ambasada României la Washington a transmis, vineri, că urmăreşte îndeaproape evoluţiile generate de decizia Administraţiei SUA de a revoca certificarea programului Harvard pentru studenţi internaţionali.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com
CITEȘTE ȘI: