Educație
Peste 1.000 de candidați au participat la simularea concursului de admitere la UMF Cluj. Programele de studii care au atras cel mai mare număr de participanți.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca a organizat, sâmbătă, cea de-a XVI-a ediţie a simulării concursului de admitere. Peste 1.000 de candidați din întreaga țară și-au testat nivelul de pregătire al cunoștințelor.
UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat, sâmbătă, 17 mai, simularea concursului de admitere, în cadrul celei de-a XVI-a ediţii care a reunit participanți din întreaga țară.
Viitorii studenți ai UMF „Iuliu Hațieganu” și-au testat cunoștințele la simularea concursului de admitere
La testare au participat 1.052 de candidați de la nivelul întregii țări, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.
CITEȘTE ȘI:
Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu: „Diplomele și specializările comune la nivel european trebuie să fie parte din viziunea strategică a Alianțelor universitare”
Simularea concursului de admitere, care a avut o durată de două ore, s-a desfășurat cu prezență fizică în 15 săli și amfiteatre ale universității, iar testele au folosit sistemul grilă, cu întrebări și răspunsuri multiple.
Medicina și Medicina dentară, programele de studii care au atras cel mai mare număr de participanți
Programele de studii Medicină și Medicină dentară au atras cel mai mare număr de participanți: 946, respectiv 100 de candidați.
„Și în acest an universitatea noastră a organizat cu succes Simularea concursului de admitere. Ne bucurăm să vedem un interes tot mai mare din partea tinerilor care își doresc o carieră în domeniul medical. Această simulare reprezintă un pas important în procesul lor de pregătire, oferindu-le posibilitatea de a-și evalua cunoștințele și de a se familiariza cu structura și cerințele reale ale examenului. Prin această inițiativă îi susținem pe candidați să se pregătească mai bine, atât pentru admitere, cât și pentru parcursul academic care va urma. UMF „Iuliu Hațieganu” își menține rolul de instituție de referință în educația medicală, angajată în formarea riguroasă a viitorilor profesioniști din domeniu”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
Presimularea concursului de admitere, organizată la Cluj și Baia Mare
În luna martie, UMF „Iuliu Hațieganu” a organizat și presimularea concursului de admitere, care a avut loc atât în Cluj-Napoca, cât și în Baia Mare. Peste 650 de candidați au participat la testare pentru a experimenta condițiile unui examen real, a-și evalua nivelul de pregătire și a-și gestiona emoțiile dinaintea admiterii.
CITEȘTE ȘI:
Cum va ajuta extensia UMF Cluj la Baia Mare sistemul medical? Rector Anca Buzoianu: „Nevoia de asistenți medicali e uriașă”
Totodată, tinerii care au dorit să își evalueze sau să își consolideze cunoștințele pentru examenul de admitere au avut oportunitatea de a participa, în lunile aprilie și mai, la cursuri de pregătire susținute, în format fizic, de cadrele didactice ale universității. Materialele didactice aferente acestor cursuri au rămas accesibile pentru toți participanții înscriși, putând fi consultate oricând până la data Simulării concursului de admitere.
Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfășura în data de 13 iulie 2025, iar candidații se vor putea înscrie în perioada 23 iunie – 10 iulie 2025.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: